HELPA Sklep Producenta
Kategorie wpisów
Bestsellery
Batonik Truskawka 20 g - NOWY SKŁAD
Batonik Truskawka 20 g - NOWY SKŁAD

2,99 zł

szt.
Bio Kaszka z Kakao i Daktylami
Bio Kaszka z Kakao i Daktylami

21,99 zł

szt.
Bio eksPandy Amarantus 100 g
Bio eksPandy Amarantus 100 g

13,99 zł

szt.
Bio eksPandy Gryka 50 g (bliska data 31.08.2025)
Bio eksPandy Gryka 50 g (bliska data 31.08.2025)

6,29 zł

Cena regularna: 10,49 zł

Najniższa cena: 10,49 zł
szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż 200 g
Bio Kaszka 5 Zbóż 200 g

18,99 zł

szt.
Bio Kaszka z Daktylami i Szpinakiem
Bio Kaszka z Daktylami i Szpinakiem

21,99 zł

szt.
HELPAka - zestaw 6 kaszek bestsellerowych
HELPAka - zestaw 6 kaszek bestsellerowych

85,99 zł

Cena regularna: 113,97 zł

Najniższa cena: 103,98 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglana 200 g
Bio Kaszka Jaglana 200 g

18,99 zł

szt.
Bio Kaszka Owsiana 200 g
Bio Kaszka Owsiana 200 g

18,99 zł

szt.
Bio Suchy Prowiant Truskawka 20 g  (bliska data 31.07.2025)
Bio Suchy Prowiant Truskawka 20 g (bliska data 31.07.2025)

9,55 zł

Cena regularna: 19,09 zł

Najniższa cena: 11,45 zł
szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Pieczone musli z jabłkiem 0
Przepis na musli pieczone z jabłkiem

PIECZONE MUSLI Z JABŁKIEM

Idealne na jesień - pyszne, aromatyczne musli - nie tylko do mleka!

Składniki:

  • 3 szkl płatków owsianych
  • 3 łyżki mąki pełnoziarnistej – użyłam pszennej graham typ 1850
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 4-5 łyżek miodu
  • 3/4 szkl wrzątku
  • 3 łyżki Bio Pudru Jabłkowego (sproszkowane, liofilizowane jabłka)
  • 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 1/3 łyżeczki cynamonu cejlońskiego
  • dodatkowo: suszona żurawina, rodzynki, suszone figi

 

Jak zrobić musli pieczone z jabłkiem:

  1. Zaczynamy od przygotowania mokrych składników.
  2. Najpierw do dużego kubka dodajemy olej kokosowy, miód, zalewamy wrzątkiem i mieszamy do rozpuszczenia.
  3. Następnie do miski wrzucamy płatki owsiane, mąkę pełnoziarnistą, bio puder jabłkowy oraz przyprawy i mieszamy.
  4. Potem dodajemy olej z melasą i miodem, mieszamy dokładnie.
  5. Następnie wszystko wykładamy na dużą blachę od piekarnika (można wyłożyć ją papierem do pieczenia ale nie trzeba, ja tego nie robię) cienką warstwą.
  6. Finalnie pieczemy ok 40 min w 180st co kilka minut mieszając wszystko drewnianą lub metalową łopatką.
  7. Następnie musli studzimy.
  8. Na końcu dodajemy suszone owoce i przesypujemy do słoika.

Za przepis dziękujemy Pani Dorocie z bloga Dorota Smakuje.

Musli pieczone z jabłkiem

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium