Kategorie przepisów
Bestsellery
Bio Kaszka Orkiszowa z Ciecierzycą
Bio Kaszka Orkiszowa z Ciecierzycą
19,04 zł 13,33 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiano-Orkiszowo-Gryczana z Soczewicą
Bio Kaszka Owsiano-Orkiszowo-Gryczana z Soczewicą
19,04 zł 13,33 zł
szt.
Bio Kaszka Orkiszowo-Owsiana z Kakao i Daktylami
Bio Kaszka Orkiszowo-Owsiana z Kakao i Daktylami
19,04 zł 13,33 zł
szt.
Bio Kulki Gryczano-Orkiszowe z Kakao
Bio Kulki Gryczano-Orkiszowe z Kakao
16,18 zł 10,47 zł
szt.
Bio Kółeczka Gryczano-Jaglano-Amarantusowe
Bio Kółeczka Gryczano-Jaglano-Amarantusowe
16,18 zł 12,37 zł
szt.
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku
19,04 zł 18,09 zł
szt.
Bio Kulki Jaglano-Orkiszowe
Bio Kulki Jaglano-Orkiszowe
16,18 zł 10,47 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana
16,18 zł 13,32 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
16,18 zł 13,32 zł
szt.
Bio Kuleczki Gryczano-Jaglano-Owsiane
Bio Kuleczki Gryczano-Jaglano-Owsiane
16,18 zł 12,37 zł
szt.
Bio Baton Fela
Bio Baton Fela
6,66 zł
szt.
Chmura tagów
Przepis na musli pieczone z jabłkiem 0
Przepis na musli pieczone z jabłkiem

PRZEPIS NA MUSLI PIECZONE Z JABŁKIEM

Idealne na jesień - pyszne, aromatyczne musli - nie tylko do mleka!

Składniki:

  • 3 szkl płatków owsianych całych
  • 3 łyżki mąki pełnoziarnistej – użyłam pszennej graham typ 1850
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 4-5 łyżek miodu
  • 3/4 szkl wrzątku
  • 3 łyżki bio pudru jabłkowego (sproszkowane, liofilizowane jabłka)
  • 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 1/3 łyżeczki cynamonu
  • dodatkowo: suszona żurawina, rodzynki, suszone figi

 

Jak zrobić musli pieczone z jabłkiem:

  1. Zaczynamy od przygotowania mokrych składników.
  2. Najpierw do dużego kubka dodajemy olej kokosowy, miód, zalewamy wrzątkiem i mieszamy do rozpuszczenia.
  3. Następnie do miski wrzucamy płatki owsiane, mąkę pełnoziarnistą, bio puder jabłkowy oraz przyprawy i mieszamy.
  4. Potem dodajemy olej z melasą i miodem, mieszamy dokładnie.
  5. Następnie wszystko wykładamy na dużą blachę od piekarnika (można wyłożyć ją papierem do pieczenia ale nie trzeba, ja tego nie robię) cienką warstwą.
  6. Finalnie pieczemy ok 40 min w 180st co kilka minut mieszając wszystko drewnianą lub metalową łopatką.
  7. Następnie musli studzimy.
  8. Na końcu dodajemy suszone owoce i przesypujemy do słoika.

Za przepis dziękujemy Pani Dorocie z bloga Dorota Smakuje.

Musli pieczone z jabłkiem

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium