
MUFFINY JAJECZNO-KASZKOWE Z WARZYWAMI
Składniki:
- Łyżka BIO Kaszki Owsianej Helpa
- 100 ml mleka (krowiego lub owsianego)
- 6 jajek
- BIO Warzywne Różdżki Smaku
- Szczypta soli i pieprzu
- Marchewka
- Brokuł
- Cukinia
- Olej rzepakowy
Przygotowanie:
Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Natłuść foremkę na muffinki odrobiną oleju rzepakowego. Następnie roztrzep jajka i dodaj do nich mleko wymieszane z kaszką owsianą. Masę dopraw solą i pieprzem i podziel na 3 części. Do każdej z nich dodaj po BIO Warzywnej Różdżce Smaku i dokładnie wymieszaj. Tak przygotowaną masę przelej do foremki na muffinki i udekoruj pokrojonymi warzywami. Piecz 30-35 minut.
! Ważne - W przypadku gotowania dla najmłodszych pomiń sól w przepisie.
Smacznego!
Paulina
Można zamienić kaszkę owsianą na 5 zbóż?
HELPA
Paulina - można spróbować zamienić kaszkę na pięć zbóż, jednak proporcje w przepisie mogą ulec zmianie. Ze względu na to, że kaszka pięć zbóż jest dość gęsta można zastąpić ją ewentualnie mąką.