Zdrowe muffiny bananowe z truskawkami i jogurtem
Z podanych proporcji wyjdą 3 muffiny.
Składniki:
Przygotowanie:
Zblenduj razem: jogurt, płatki, jajo, banana, kaszę mannę, olej. Dodaj Bio Łyżkę Smaku Truskawka lub Bio Suchy Prowiant Truskawka i wymieszaj. Przelej do silikonowych lub papierowych foremek na muffiny. Jeśli będzie to foremka blaszana, wysmaruj ją tłuszczem przed wlaniem masy. Piecz w 180 stopniach przez 20 min, góra-dół. Po upieczeniu, wierzch muffinek posyp Bio Owocowymi Różdżkami Smaku.
Smacznego!
Autorką przepisu jest Agata Matusiak, która wraz z przyjaciółką Ewą prowadzi grupę na Facebooku:
Mamo, podziel sie jadłospisem:), powiązaną ze stroną internetową o tej samej nazwie.
Mamy, użytkowniczki grupy, dzielą się jadłospisami swoich dzieci. Najpopularniejsze jadłospisy wraz z przepisami przenoszone są na stronę internetową, by stworzyły wspaniałą bazę posiłków i wspomogły rodziny w planowaniu menu swoich pociech.
Oto co autorki inicjatywy mówią o sobie:
Ewa i Agata - matki, prawie jak siostry, identyczne charaktery. Łączy Nas wiele, ale przede wszystkim miłość do dzieci i gotowania dla Nich.
Zaglądaj do Nas :)
Jadłospisy zawarte na tej stronie mogą sprawić, że Twój dzień będzie bardziej zorganizowany, a Twoje dziecko skorzysta na tym najbardziej :)
J.o.
Czy podane w przepisach kaszki można zmieniać czy przepis nie wyjdzie?
Patrycja
Zrobiłam z podwójnej porcji na 6 muffinek ale wyszły jakies ciemne i mokre w środku....? chyba zakalec ?