Muffiny bananowe z kaszki
Składniki:
- 1 i 1/2 szklanki (335 g) zblendowanego, rozgniecionego banana (ok. 3 bardzo dojrzałe banany)
- 1/4 szklanki (60 ml) napoju roślinnego
- 1/4 szklanki musu jabłkowego
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 1/2 szklanki Bio Kaszki Orkiszowo-Owsianej z Kakao i Daktylami
- 1 szklanki Bio Kaszki Orkiszowej z Ciecierzycą
- 2 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 175 stopni. Wysmaruj foremki na muffiny olejem. W mniejszej misce wymieszaj: masę z bananów, napój roślinny, mus jabłkowy, olej i wanilię. W większej misce wymieszaj kaszki i proszek do pieczenia. Połącz mokre składniki z suchymi. Wymieszaj, tak, aby ciasto było w miarę gładkie. W przypadku ciasta na muffiny nie musi być idealnie gładkie. Przelej ciasto do foremek i włóż babeczki do rozgrzanego piekarnika. Piecz przez około 20 minut, aż się zarumienią.