Muffinki z karobem i daktylami
Składniki:
- 100 g Bio Kaszki Owsianej
- 2 łyżki Bio Karobu
- 80 g Bio Sproszkowanych Daktyli
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 jajek
- 80 ml oleju
- 240 ml mleka lub napoju roślinnego + 1/2 szklanki do polewy
- 100 g gorzkiej czekolady
- Bio Ekspandy Proso
- Mini Suchy Prowiant Truskawka
Przygotowanie:
W jednej misce wymieszaj wszystkie suche składniki. W drugiej misce połącz jajka z mlekiem i olejem roślinnym. Wymieszaj i przelej do suchych składników. Całość wymieszaj na gładką masę. Gotowe ciasto przełóż do formy na muffinki i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 ℃ Piecz około 20 minut. Gotowe muffinki wyjmij z piekarnika. Zrób polewę. Do rondelka włóż połamaną w kostki czekoladę, wlej 1/2 szklanki mleka lub napoju roślinnego. Postaw na mały ogień. Gotuj cały czas mieszając aż czekolada rozpuści się, połączy się z mlekiem i lekko zgęstnieje. Gotową polewą pokryj wierzch muffinek i udekoruj liofilizowanymi truskawkami i EksPandami.