Kategorie przepisów
Bestsellery
Bio Baton Fela
Bio Baton Fela
6,66 zł
szt.
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku
15,23 zł
szt.
Bio Baton Antek
Bio Baton Antek
6,66 zł
szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż
Bio Manna Dawnych Zbóż
14,28 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
13,32 zł
szt.
Bio Baton Tosia
Bio Baton Tosia
6,99 zł 5,59 zł
szt.
Bio Kaszka Orkiszowa z Ciecierzycą
Bio Kaszka Orkiszowa z Ciecierzycą
16,18 zł
szt.
Chmura tagów
Migdałowe śliwki w czekoladzie z malinowym pudrem - przepis 0
Migdałowe śliwki z malinowym pudrem

 MIGDAŁOWE ŚLIWKI W CZEKOLADZIE Z MALINOWYM PUDREM - PRZEPIS

Składniki:

  • 150 g suszonych, miękkich śliwek
  • 1/2 szklanki amaretto
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 1 garść migdałów prażonych solonych
  • 1 Różdżka Smaku (2g) Malina

 

Przygotowanie:

  1. Śliwki wkładamy do miski zalewamy likierem (opcjonalnie czarną, mocną herbatą) i odstawiamy na minimum całą noc do lodówki. Na drugi dzień odcedzamy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
  2. Czekoladę łamiemy i rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
  3. Do każdej śliwki wciskamy migdała, a następnie zanurzamy je pojedynczo w czekoladzie i układamy na tacy wyłożonej papierem do pieczenia. Kiedy czekolada zacznie zastygać śliwki posypujemy Różdżką Smaku (najlepiej wykorzystać do tego malutkie sitko), a następnie wkładamy tacę do lodówki, do całkowitego zastygnięcia. Gotowe śliwki układamy w papilotkach lub na desce.

 

Migdałowe śliwki z malinowym pudrem

 

Śliwki w czekoladzie

 

Śliwki w czekoladzie z malinowym pudrem

 

Śliwki w czekoladzie z malinami liofilizowanymi

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium