Wersje językowe
Kategorie wpisów
Bestsellery
Bio Kaszka Jaglano-Orkiszowa z Wanilią Burbońską
Bio Kaszka Jaglano-Orkiszowa z Wanilią Burbońską

12,00 zł

Cena regularna: 19,99 zł

Najniższa cena: 13,99 zł
szt.
Batonik Truskawka
Batonik Truskawka

2,93 zł

Cena regularna: 4,19 zł

Najniższa cena: 4,19 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana

14,44 zł

Cena regularna: 16,99 zł

Najniższa cena: 16,99 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiano-Gryczana z Karobem i Cynamonem Cejlońskim (BLISKA DATA 31.05.2024)
Bio Kaszka Owsiano-Gryczana z Karobem i Cynamonem Cejlońskim (BLISKA DATA 31.05.2024)

10,00 zł

Cena regularna: 19,99 zł

Najniższa cena: 12,00 zł
szt.
Batonik Czarna Porzeczka
Batonik Czarna Porzeczka

2,93 zł

Cena regularna: 4,19 zł

Najniższa cena: 4,19 zł
szt.
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku

19,99 zł

szt.
Batonik Kakao
Batonik Kakao

3,49 zł

Cena regularna: 4,99 zł

Najniższa cena: 4,99 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana

16,99 zł

szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż
Bio Manna Dawnych Zbóż

15,29 zł

Cena regularna: 17,99 zł

Najniższa cena: 17,99 zł
szt.
Zestaw Płatków Śniadaniowych
Zestaw Płatków Śniadaniowych

19,99 zł

Cena regularna: 29,97 zł

Najniższa cena: 29,97 zł
szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż
Bio Kaszka 5 Zbóż

16,99 zł

szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Migdałowe śliwki w czekoladzie z malinowym pudrem 0
Migdałowe śliwki z malinowym pudrem

MIGDAŁOWE ŚLIWKI W CZEKOLADZIE Z MALINOWYM PUDREM

Składniki:

  • 150 g suszonych, miękkich śliwek
  • 1/2 szklanki amaretto
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 1 garść migdałów prażonych solonych
  • 1 Bio Różdżka Smaku Malina

 

Przygotowanie:

  1. Śliwki wkładamy do miski zalewamy likierem (opcjonalnie czarną, mocną herbatą) i odstawiamy na minimum całą noc do lodówki. Na drugi dzień odcedzamy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
  2. Czekoladę łamiemy i rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
  3. Do każdej śliwki wciskamy migdała, a następnie zanurzamy je pojedynczo w czekoladzie i układamy na tacy wyłożonej papierem do pieczenia. Kiedy czekolada zacznie zastygać śliwki posypujemy Różdżką Smaku (najlepiej wykorzystać do tego malutkie sitko), a następnie wkładamy tacę do lodówki, do całkowitego zastygnięcia. Gotowe śliwki układamy w papilotkach lub na desce.

 

Migdałowe śliwki z malinowym pudrem

 

Śliwki w czekoladzie

 

Śliwki w czekoladzie z malinowym pudrem

 

Śliwki w czekoladzie z malinami liofilizowanymi

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium