Kategorie przepisów
Bestsellery
Bio Baton Antek
Bio Baton Antek
6,66 zł 2,99 zł
szt.
Bio Baton Fela
Bio Baton Fela
6,66 zł 2,99 zł
szt.
Bio Baton Tosia
Bio Baton Tosia
6,99 zł 2,99 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana
16,18 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiana z Daktylami i Szpinakiem
Bio Kaszka Owsiana z Daktylami i Szpinakiem
19,04 zł 17,14 zł
szt.
Bio Kaszka z Samopszy
Bio Kaszka z Samopszy
17,13 zł 8,57 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
16,18 zł
szt.
Bio Warzywne Różdżki Smaku
Bio Warzywne Różdżki Smaku
17,13 zł
szt.
Chmura tagów
Migdałowe śliwki w czekoladzie z malinowym pudrem 0
Migdałowe śliwki z malinowym pudrem

MIGDAŁOWE ŚLIWKI W CZEKOLADZIE Z MALINOWYM PUDREM

Składniki:

  • 150 g suszonych, miękkich śliwek
  • 1/2 szklanki amaretto
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 1 garść migdałów prażonych solonych
  • 1 Bio Różdżka Smaku Malina

 

Przygotowanie:

  1. Śliwki wkładamy do miski zalewamy likierem (opcjonalnie czarną, mocną herbatą) i odstawiamy na minimum całą noc do lodówki. Na drugi dzień odcedzamy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
  2. Czekoladę łamiemy i rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
  3. Do każdej śliwki wciskamy migdała, a następnie zanurzamy je pojedynczo w czekoladzie i układamy na tacy wyłożonej papierem do pieczenia. Kiedy czekolada zacznie zastygać śliwki posypujemy Różdżką Smaku (najlepiej wykorzystać do tego malutkie sitko), a następnie wkładamy tacę do lodówki, do całkowitego zastygnięcia. Gotowe śliwki układamy w papilotkach lub na desce.

 

Migdałowe śliwki z malinowym pudrem

 

Śliwki w czekoladzie

 

Śliwki w czekoladzie z malinowym pudrem

 

Śliwki w czekoladzie z malinami liofilizowanymi

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium