Lody jagodowo-bananowe
Składniki:
- 2 łyżki Bio Kaszki Jaglanej
- 200 ml wody
- 150 g jogurtu greckiego
- 3 banany (świeże lub mrożone)
- 2 łyżki Bio Łyżka Smaku Jagoda
- Bio Suchy Prowiant Owoce Leśne
Przygotowanie:
Do garnuszka z wodą powoli wsyp kaszkę i doprowadź do wrzenia, cały czas mieszając. Gotuj 2-3 minuty, aż zgęstnieje i odstaw. Wystudzoną kaszkę wymieszaj z jogurtem, po czym zmiksuj z bananami i liofilizowanymi jagodami. Lody możesz zamrozić w maszynce do lodów lub przelać masę do pojemnika i włożyć do zamrażarki na minimum 4 godziny. Wtedy masę co godzinę mieszaj widelcem, by pozbyć się kryształków lodu. Podaj lody posypane Bio Suchym Prowiantem Owoce Leśne.