Kulki z kaszy jaglanej z Łyżką Smaku
Składniki na czarodziejskie kulki:
- 1 łyżka suchej Bio Kaszki Jaglanej
- 100 ml mleka migdałowego
- 4-5 suszonych daktyli
- 1 łyżka płatków migdałowych
- 2 łyżki Bio Łyżki Smaku Jabłko, Gruszka i Pietruszka
Składniki na sałatkę:
- 2 mini banany (sok z cytryny)
- 1 garść zielonych winogron rodzynkowych
- 1 kiwi gold
- 1 kiwi
- 1 nieduża brzoskwinia
- 1 łyżka płatków migdałowych
- listki mięty do dekoracji
Przygotowanie:
Płatki migdałowe upraż na suchej patelni. W garnuszku wymieszaj Bio Kaszkę Jaglaną z mlekiem migdałowym, doprowadź do wrzenia cały czas mieszając i gotuj na małym ogniu przez około 3 minuty. Po przestygnięciu dodaj daktyle oraz 1 łyżkę płatków migdałowych i zblenduj na gładką masę, którą przykryj folią spożywczą i włóż do lodówki na minimum 30 minut. Ze schłodzonej masy uformuj kule (najlepiej zrobić to w rękawiczkach), a na końcu obtocz w Bio Łyżeczce Smaku Jabłko, Gruszka i Pietruszka. Winogrona przekrój na połówki. Mini banany pokrój na plasterki, które skrop sokiem z cytryny. Brzoskwinię pokrój na półksiężyce. Kiwi pokrój na plasterki, a następnie podziel na ćwiartki. Na półmisek wyłóż naprzemiennie przygotowane owoce oraz jaglane kule. Całość posyp płatkami migdałowymi i udekoruj listkami mięty.