Kulki owsiane i koktajl truskawkowy z mlekiem migdałowym
Pralinki z kaszką w środku? Popijane mlekiem truskawkowym? To już naprawdę czary!
Ten przepis podesłała nam Daria Mrozek, która działa w grupie BLW przepisy na Facebooku. Spróbujcie sami.
Składniki:
- 200 ml wody (można dodać mleko roślinne wtedy kaszka wyjdzie bardziej słodka)
- 4 duże łyżki Bio Kaszki Owsianej
- 1 Bio Różdżka Smaku Truskawka
- 1 Bio Różdżka Smaku Jagoda
- olej kokosowy
- kakao
- miód
- orzeszki
Mleko truskawkowe:
- Szklanka mleka migdałowego
- 1 Bio Różdżka Smaku Truskawka
Wodę zagotowałam w małym garnuszku, wsypałam kaszkę i gotowałam zgodnie z instrukcją. Rozdzieliłam na dwie części. Do jednej wsypałam różdżkę truskawkową do drugiej jagodową. Wymieszałam do połączenia się składników (czyli “równomiernego” zabarwieni)
3 łyżki oleju kokosowego rozpuściłam, dodałam łyżkę miodu i kakao tak na oko razem wymieszałam do uzyskania jednolitej konsystencji. Z ostudzonej i zabarwionej kaszki formowałam malutkie kuleczki i po kolei moczyłam w polewie. Na sam koniec jagodową część posypałam orzeszkami a truskawkową kolejną różdżką smaku. Pozostawiłam do zastygnięcia.
Mleko + truskawkową różdżkę smaku zmiksowałam w blenderze do koktajli co dało pyszną leciutką piankę na wierzchu.
Proste prawda? I jakie smaczne! Moje dziecko nawet się nie zorientowało, że w środku jest kaszka owsiana na dodatek element słodzidła był tylko w polewie.
Dziękujemy Darii za wspaniałe przepisy i przepiękne zdjęcia!