Wersje językowe
Kategorie wpisów
Bestsellery
Bio Kaszka Owsiano-Gryczana z Karobem i Cynamonem Cejlońskim (BLISKA DATA 31.05.2024)
Bio Kaszka Owsiano-Gryczana z Karobem i Cynamonem Cejlońskim (BLISKA DATA 31.05.2024)

12,00 zł

Cena regularna: 19,99 zł

Najniższa cena: 19,04 zł
szt.
Batonik Truskawka
Batonik Truskawka

4,19 zł

szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana

16,99 zł

szt.
Batonik Czarna Porzeczka
Batonik Czarna Porzeczka

4,19 zł

szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż
Bio Kaszka 5 Zbóż

16,99 zł

szt.
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku

17,99 zł

Cena regularna: 19,99 zł

Najniższa cena: 17,14 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana

16,99 zł

szt.
Bio Kaszka z Samopszy
Bio Kaszka z Samopszy

17,99 zł

szt.
Batonik Kakao
Batonik Kakao

4,99 zł

szt.
Bio Grys Liofilizowany Kosteczki Truskaweczki
Bio Grys Liofilizowany Kosteczki Truskaweczki

15,29 zł

Cena regularna: 16,99 zł

Najniższa cena: 16,18 zł
szt.
Bio Daktyle Sproszkowane
Bio Daktyle Sproszkowane

13,64 zł

szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Kosmiczne kule chlebowe z zielonym pyłem 1
Kosmiczne kule chlebowe z zielonym pyłem

PRZEPIS NA KULKI CHLEBOWE I JOGURTOWY DIP CZOSNKOWY

SKŁADNIKI NA 22 KULE:

  • 120 g chleba razowego
  • 2 łyżki oleju z pestek winogron
  • 2 marchewki - około 100 g
  • 1 jajko M
  • 50 g lekko ostrego sera żółtego
  • Bio Różdżki Smaku Szpinak
  • 2 łyżki płatków migdałowych
  • 1 łyżka suszonego oregano
  • sól himalajska, świeżo mielony pieprz kolorowy

 

SKŁADNIKI NA DIP:

  • 150 g jogurtu greckiego
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 garść pietruszki
  • sól himalajska

 

PRZYGOTOWANIE:

  1. Marchewkę ścieramy na tarce o małych oczkach i odciskamy.
  2. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.
  3. Chleb rozdrabniamy w malakserze wraz z olejem, a następnie dodajemy marchewkę, ser, jajko, Różdżki Smaku, oregano oraz doprawiamy solą i pieprzem. Całość ponownie blendujemy.
  4. Masę przekładamy do miseczki, mieszamy z pokruszonymi płatkami migdałowymi, po czym lepimy kule wielkości orzecha włoskiego. Kule układamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę i pieczmy w temperaturze 180 stopni (grzanie góra-dół) przez około 20 minut.
  5. Jogurt grecki łączmy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posiekaną drobniutko pietruszką oraz solą.
  6. Jeszcze ciepłe kule podajemy z pietruszkowym dipem.

 

Kule chlebowe ze szpinakiem

Kule chlebowe ze szpinakiem liofilizowanym

 

Chlebowe kule

Komentarze do wpisu (1)

9 stycznia 2021

Zrobiłam, są pyszne. Bardzo polecam:)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium