HELPA Sklep Producenta
Kategorie wpisów
Bestsellery
Batonik Truskawka
Batonik Truskawka

2,99 zł

szt.
Batonik Kakao
Batonik Kakao

2,99 zł

szt.
Batonik Czarna Porzeczka
Batonik Czarna Porzeczka

2,99 zł

szt.
Bio Kaszka z Kakao i Daktylami
Bio Kaszka z Kakao i Daktylami

19,99 zł

szt.
Bio Kaszka Piernikowa
Bio Kaszka Piernikowa

19,99 zł

szt.
BIO Łódeczki Kakao 260g
BIO Łódeczki Kakao 260g

21,99 zł

szt.
Batonik Piernikowy
Batonik Piernikowy

4,99 zł

szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż
Bio Manna Dawnych Zbóż

17,99 zł

szt.
Suchy Prowiant Truskawka
Suchy Prowiant Truskawka

7,99 zł

szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana

16,99 zł

szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana

16,99 zł

szt.
Skrzynia Batoników - zestaw 15 szt. batoników w 3 smakach
Skrzynia Batoników - zestaw 15 szt. batoników w 3 smakach

34,99 zł

Cena regularna: 44,85 zł

Najniższa cena: 29,85 zł
szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Kosmiczne kule chlebowe z zielonym pyłem 1
Kosmiczne kule chlebowe z zielonym pyłem

PRZEPIS NA KULKI CHLEBOWE I JOGURTOWY DIP CZOSNKOWY

SKŁADNIKI NA 22 KULE:

  • 120 g chleba razowego
  • 2 łyżki oleju z pestek winogron
  • 2 marchewki - około 100 g
  • 1 jajko M
  • 50 g lekko ostrego sera żółtego
  • Bio Różdżki Smaku Szpinak
  • 2 łyżki płatków migdałowych
  • 1 łyżka suszonego oregano
  • sól himalajska, świeżo mielony pieprz kolorowy

 

SKŁADNIKI NA DIP:

  • 150 g jogurtu greckiego
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 garść pietruszki
  • sól himalajska

 

PRZYGOTOWANIE:

  1. Marchewkę ścieramy na tarce o małych oczkach i odciskamy.
  2. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.
  3. Chleb rozdrabniamy w malakserze wraz z olejem, a następnie dodajemy marchewkę, ser, jajko, Różdżki Smaku, oregano oraz doprawiamy solą i pieprzem. Całość ponownie blendujemy.
  4. Masę przekładamy do miseczki, mieszamy z pokruszonymi płatkami migdałowymi, po czym lepimy kule wielkości orzecha włoskiego. Kule układamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę i pieczmy w temperaturze 180 stopni (grzanie góra-dół) przez około 20 minut.
  5. Jogurt grecki łączmy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posiekaną drobniutko pietruszką oraz solą.
  6. Jeszcze ciepłe kule podajemy z pietruszkowym dipem.

 

Kule chlebowe ze szpinakiem

Kule chlebowe ze szpinakiem liofilizowanym

 

Chlebowe kule

Komentarze do wpisu (1)

9 stycznia 2021

Zrobiłam, są pyszne. Bardzo polecam:)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium