HELPA Sklep Producenta
Kategorie wpisów
Bestsellery
Batonik Truskawka 20 g - NOWY SKŁAD
Batonik Truskawka 20 g - NOWY SKŁAD

2,99 zł

szt.
Bio Kaszka z Kakao i Daktylami
Bio Kaszka z Kakao i Daktylami

21,99 zł

szt.
Bio eksPandy Amarantus 100 g
Bio eksPandy Amarantus 100 g

13,99 zł

szt.
Bio eksPandy Gryka 50 g (bliska data 31.08.2025)
Bio eksPandy Gryka 50 g (bliska data 31.08.2025)

6,29 zł

Cena regularna: 10,49 zł

Najniższa cena: 10,49 zł
szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż 200 g
Bio Kaszka 5 Zbóż 200 g

18,99 zł

szt.
Bio Kaszka z Daktylami i Szpinakiem
Bio Kaszka z Daktylami i Szpinakiem

21,99 zł

szt.
HELPAka - zestaw 6 kaszek bestsellerowych
HELPAka - zestaw 6 kaszek bestsellerowych

85,99 zł

Cena regularna: 113,97 zł

Najniższa cena: 103,98 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglana 200 g
Bio Kaszka Jaglana 200 g

18,99 zł

szt.
Bio Kaszka Owsiana 200 g
Bio Kaszka Owsiana 200 g

18,99 zł

szt.
Bio Suchy Prowiant Truskawka 20 g  (bliska data 31.07.2025)
Bio Suchy Prowiant Truskawka 20 g (bliska data 31.07.2025)

9,55 zł

Cena regularna: 19,09 zł

Najniższa cena: 11,45 zł
szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Kosmiczne kule chlebowe z zielonym pyłem 1
Kosmiczne kule chlebowe z zielonym pyłem

PRZEPIS NA KULKI CHLEBOWE I JOGURTOWY DIP CZOSNKOWY

SKŁADNIKI NA 22 KULE:

  • 120 g chleba razowego
  • 2 łyżki oleju z pestek winogron
  • 2 marchewki - około 100 g
  • 1 jajko M
  • 50 g lekko ostrego sera żółtego
  • Bio Różdżki Smaku Szpinak
  • 2 łyżki płatków migdałowych
  • 1 łyżka suszonego oregano
  • sól himalajska, świeżo mielony pieprz kolorowy

 

SKŁADNIKI NA DIP:

  • 150 g jogurtu greckiego
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 garść pietruszki
  • sól himalajska

 

PRZYGOTOWANIE:

  1. Marchewkę ścieramy na tarce o małych oczkach i odciskamy.
  2. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.
  3. Chleb rozdrabniamy w malakserze wraz z olejem, a następnie dodajemy marchewkę, ser, jajko, Różdżki Smaku, oregano oraz doprawiamy solą i pieprzem. Całość ponownie blendujemy.
  4. Masę przekładamy do miseczki, mieszamy z pokruszonymi płatkami migdałowymi, po czym lepimy kule wielkości orzecha włoskiego. Kule układamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę i pieczmy w temperaturze 180 stopni (grzanie góra-dół) przez około 20 minut.
  5. Jogurt grecki łączmy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posiekaną drobniutko pietruszką oraz solą.
  6. Jeszcze ciepłe kule podajemy z pietruszkowym dipem.

 

Kule chlebowe ze szpinakiem

Kule chlebowe ze szpinakiem liofilizowanym

 

Chlebowe kule

Komentarze do wpisu (1)

9 stycznia 2021

Zrobiłam, są pyszne. Bardzo polecam:)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium