Kategorie przepisów
Bestsellery
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku
15,23 zł
szt.
Bio Baton Fela
Bio Baton Fela
6,66 zł
szt.
Bio Baton Antek
Bio Baton Antek
6,66 zł
szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż
Bio Manna Dawnych Zbóż
14,28 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
13,32 zł
szt.
Bio Baton Tosia
Bio Baton Tosia
6,99 zł 5,59 zł
szt.
Bio Kaszka Orkiszowa z Ciecierzycą
Bio Kaszka Orkiszowa z Ciecierzycą
16,18 zł
szt.
Chmura tagów
Przepis na kruche ciasteczka w paski 0
Ciastka W Paski

PRZEPIS NA KRUCHE CIASTECZKA W PASKI

Składniki:
 
Przygotowanie:
 
Do dużej miski wsyp suche składniki – mąkę, kaszkę oraz cukier. Dodaj pokrojone na małe kawałeczki masło i wbij jajko.
 
Szybko zagnieć kruche ciasto (gdyby bardzo się kleiło – dodaj odrobinę mąki).
 
Podziel ciasto na 3 części - do każdej dodaj inną Różdżkę Smaku:
 
💚Różdżka Smaku Szpinak - zielony
💜Różdżka Smaku Jagoda - fioletowy
❤️Różdżka Smaku Czarna Porzeczka (lub Burak) - różowy
 
Uformuj z każdego rodzaju ciasta długi płaski prostokąt o szerokości około 3-4 cm, układaj warstwy jedna na drugą i lekko dociśnij żeby masy się połączyły.
 
Zawiń masy w folię spożywczą i włóż na godzinę do lodówki
 
Po tym czasie wyciągnij ciasto i krój nożem na kolorowe plasterki o grubości około 8-10mm.
 
Układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w nagrzanym do 180 stopni piekarniku do lekkiego zrumienienia (10-15 minut).
 
Ostudzone ciasteczka trzymaj w zamkniętym pojemniku by nie traciły kruchości.
 
Kolorowe Ciastka

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium