Kategorie przepisów
Bestsellery
Bio Baton Antek
Bio Baton Antek
6,66 zł 2,99 zł
szt.
Bio Baton Fela
Bio Baton Fela
6,66 zł 2,99 zł
szt.
Bio Baton Tosia
Bio Baton Tosia
6,99 zł 2,99 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana
16,18 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiana z Daktylami i Szpinakiem
Bio Kaszka Owsiana z Daktylami i Szpinakiem
19,04 zł 17,14 zł
szt.
Bio Kaszka z Samopszy
Bio Kaszka z Samopszy
17,13 zł 8,57 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
16,18 zł
szt.
Bio Warzywne Różdżki Smaku
Bio Warzywne Różdżki Smaku
17,13 zł
szt.
Chmura tagów
Kruche ciasteczka w paski 0
Ciastka W Paski

KRUCHE CIASTECZKA W PASKI

Składniki:
 
Przygotowanie:
 
Do dużej miski wsyp suche składniki – mąkę, kaszkę oraz cukier. Dodaj pokrojone na małe kawałeczki masło i wbij jajko.
 
Szybko zagnieć kruche ciasto (gdyby bardzo się kleiło – dodaj odrobinę mąki).
 
Podziel ciasto na 3 części - do każdej dodaj inną Różdżkę Smaku:
 
💚Różdżka Smaku Szpinak - zielony
💜Różdżka Smaku Jagoda - fioletowy
❤️Różdżka Smaku Czarna Porzeczka LUB Burak - różowy
 
Uformuj z każdego rodzaju ciasta długi płaski prostokąt o szerokości około 3-4 cm, układaj warstwy jedna na drugą i lekko dociśnij żeby masy się połączyły.
 
Zawiń masy w folię spożywczą i włóż na godzinę do lodówki
 
Po tym czasie wyciągnij ciasto i krój nożem na kolorowe plasterki o grubości około 8-10mm.
 
Układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w nagrzanym do 180 stopni piekarniku do lekkiego zrumienienia (10-15 minut).
 
Ostudzone ciasteczka trzymaj w zamkniętym pojemniku by nie traciły kruchości.
 
Kolorowe Ciastka

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium