Kategorie przepisów
Bestsellery
Bio Baton Fela
Bio Baton Fela
6,66 zł 2,99 zł
szt.
Bio Baton Antek
Bio Baton Antek
6,66 zł 2,99 zł
szt.
Bio Baton Tosia
Bio Baton Tosia
6,99 zł 2,99 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana
16,18 zł
szt.
Bio Kaszka z Samopszy
Bio Kaszka z Samopszy
17,13 zł 8,57 zł
szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż - NOWY, LEPSZY SKŁAD!
Bio Kaszka 5 Zbóż - NOWY, LEPSZY SKŁAD!
16,18 zł 11,33 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
16,18 zł
szt.
Bio Kaszka Orkiszowa
Bio Kaszka Orkiszowa
16,18 zł 14,56 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiano-Orkiszowo-Gryczana z Soczewicą
Bio Kaszka Owsiano-Orkiszowo-Gryczana z Soczewicą
19,04 zł 17,14 zł
szt.
Chmura tagów
Kruche ciasteczka owsiane z migdałami 2
Kruche Ciasteczka Owsiane Z Migdałami

KRUCHE CIASTECZKA OWSIANE Z MIGDAŁAMI

 

SKŁADNIKI:

  • szklanka mąki pszennej
  • szklanka Bio Kaszki Owsianej
  • 200 g masła
  • 1 jajko
  • pół szklanki cukru trzcinowego
  • garść płatków migdałowych

PRZYGOTOWANIE:

  1. Do dużej miski wsyp suche składniki – mąkę, kaszkę oraz cukier. Dodaj pokrojone na małe kawałeczki masło i wbij jajko.

  2. Szybko zagnieć kruche ciasto (gdyby bardzo się kleiło – dodaj odrobinę mąki). Do zagniecionego ciasta dodaj migdały i połącz je z masą.

  3. Uformuj z ciasta wałek o średnicy 4 cm, zawiń go w folię spożywczą i wstaw na minimum godzinę do lodówki.

  4. Po tym czasie wyciągnij ciasto i krój nożem na talarki o grubości około 8-10mm.

  5. Układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w nagrzanym do 180 stopni piekarniku do lekkiego zrumienienia (10-15 minut).

  6. Ostudzone ciasteczka trzymaj w zamkniętym pojemniku by nie traciły kruchości.

Ciasteczka owsiane z migdałami

Komentarze do wpisu (2)

15 lipca 2020

Czy zamiast masła można użyć oleju? Wtedy ile?

12 lutego 2021

ANGY w tym przepisie olej się nie sprawdzi. Zamiast masła nada się twardy olej kokosowy.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium