Krem z białych warzyw z kaszką i szpinakiem
Składniki:
- 3 łyżki Bio Kaszki Jaglano-Owsianej (lub dowolnej innej)
- 1 Bio Różdżka Smaku Szpinak
- 350 ml wody lub domowego bulionu
- biały kawałek pora
- kawałek selera
- 1 mała pietruszka
- 1 ziemniak
Przygotowanie:
Obierz warzywa i pokrój je na małe kawałki. Włóż do garnka, zalej wodą lub domowym bulionem i gotuj do miękkości na małym ogniu. Dodaj kaszkę i gotuj jeszcze 2-3 minuty, wciąż mieszając. Zblenduj zupkę do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie dodaj BIO Różdżkę Smaku Szpinak i dokładnie wymieszaj. Zupkę przelej do miseczki i podawaj z ulubionymi dodatkami. Warto dodać kilka kropli dobrej jakości oleju lub oliwy.
TIP: Do zupki dodaj chipsy z jarmużu, upieczoną brukselkę i/lub ekspandowane proso.