Kategorie wpisów
Bestsellery
Bio Baton Fela
Bio Baton Fela
6,66 zł 2,99 zł
szt.
Bio Tropikalne Różdżki Smaku
Bio Tropikalne Różdżki Smaku
19,04 zł 16,18 zł
szt.
Bio Kaszka Orkiszowo-Owsiana z Kakao i Daktylami
Bio Kaszka Orkiszowo-Owsiana z Kakao i Daktylami
19,04 zł 14,28 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Orkiszowa z Wanilią Burbońską
Bio Kaszka Jaglano - Orkiszowa z Wanilią Burbońską
19,04 zł 16,18 zł
szt.
Bio Chrupki Kukurydziane z Soczewicą
Bio Chrupki Kukurydziane z Soczewicą
6,99 zł 5,94 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana
16,18 zł 12,94 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana (BLISKA DATA)
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana (BLISKA DATA)
16,18 zł 9,71 zł
szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż
Bio Manna Dawnych Zbóż
17,13 zł 11,99 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana
16,18 zł 14,56 zł
szt.
Bio Warzywne Różdżki Smaku
Bio Warzywne Różdżki Smaku
17,13 zł 14,56 zł
szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Kotleciki jaglane 0
Kotleciki jaglane

Składniki:

Wykonanie:

Kaszę jaglaną prażymy przez chwilę na suchej patelni, na małym ogniu, a następnie na sicie przepłukujemy gorącą przegotowaną wodą. Wkładamy do garnka, zalewany napojem roślinnym i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem do momentu, aż cały płyn wsiąknie w kaszę. Zestawiamy garnek z palnika, lecz nie podnosimy pokrywki i odstawiamy jeszcze na 5 minut. Odkrywamy kaszę i chwilę studzimy. Ugotowaną na gęsto, jeszcze ciepłą kaszę jaglaną, dzielimy na dwie porcje. Do połowy kaszy dodajemy puree z dyni lub batata i blendujemy na mus, by składniki dobrze się połączyły. Dodajemy pozostałą ugotowaną kaszę, wsypujemy Bio Warzywne Różdżki Smaku, szczyptę imbiru i dokładnie mieszamy. Następnie stopniowo wsypujemy Bio Kaszkę z Komosy Ryżowej i Prosa, mieszamy i sprawdzamy konsystencję ciasta. Ciasto powinno dać się formować w kotleciki lub pulpeciki. Ilość użytej kaszki zależy od tego, jak bardzo mokra jest ugotowana kasza (użyłam 3 płaskie łyżki kaszki). Ciasto odstawiamy na czas nagrzewania piekarnika. Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni w opcji góra-dół. Blaszkę do pieczenia lub naczynie żaroodporne wykładamy papierem do pieczenia. Formujemy kotleciki o średnicy 4 cm i grubości 1,5 cm. Możemy sobie to ułatwić, zwilżając dłonie wodą lub smarując je olejem. Kotleciki układamy na blaszce i pieczemy przez 30 minut. Podajemy po wystudzeniu bezpośrednio do rączki dziecka, a najlepiej na talerzu z ulubionym sosem.

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium