Wersje językowe
Kategorie wpisów
Bestsellery
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana

12,94 zł

Cena regularna: 16,18 zł

Najniższa cena: 16,18 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana

13,75 zł

Cena regularna: 16,18 zł

Najniższa cena: 13,75 zł
szt.
Bio Kaszka z Amarantusa
Bio Kaszka z Amarantusa

17,13 zł

szt.
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku

17,14 zł

Cena regularna: 19,04 zł

Najniższa cena: 15,23 zł
szt.
Batonik Truskawka
Batonik Truskawka

3,99 zł

szt.
Bio eksPandy Amarantus
Bio eksPandy Amarantus

11,99 zł

Cena regularna: 13,32 zł

Najniższa cena: 9,99 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana

13,75 zł

Cena regularna: 16,18 zł

Najniższa cena: 11,33 zł
szt.
Batonik Kakao
Batonik Kakao

4,99 zł

szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż
Bio Manna Dawnych Zbóż

17,13 zł

szt.
Bio Warzywne Różdżki Smaku
Bio Warzywne Różdżki Smaku

15,42 zł

Cena regularna: 17,13 zł

Najniższa cena: 13,70 zł
szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Kotleciki jaglane 0
Kotleciki jaglane

Składniki:

Przygotowanie:

Kaszę jaglaną upraż przez chwilę na suchej patelni, na małym ogniu, a następnie na sicie przepłucz gorącą przegotowaną wodą. Włóż do garnka, zalej napojem roślinnym i gotuj na małym ogniu pod przykryciem do momentu, aż cały płyn wsiąknie w kaszę. Zestaw garnek z palnika, lecz nie podnoś pokrywki - odstaw go jeszcze na 5 minut. Po tym czasie odkryj kaszę i chwilę studź. Ugotowaną na gęsto, jeszcze ciepłą kaszę jaglaną podziel na dwie porcje. Do połowy kaszy dodaj puree z dyni lub batata i blenduj na mus, by składniki dobrze się połączyły. Dodaj pozostałą ugotowaną kaszę, wsyp Bio Warzywne Różdżki Smaku, szczyptę imbiru i dokładnie wymieszaj. Następnie stopniowo wsyp Bio Kaszkę z Komosy Ryżowej i Prosa i wymieszaj. Ciasto powinno dać się formować w kotleciki lub pulpeciki. Ilość użytej kaszki zależy od tego, jak bardzo mokra jest ugotowana kasza. Ciasto odstaw na czas nagrzewania piekarnika. Piekarnik rozgrzej do 170 stopni w opcji góra-dół. Blaszkę do pieczenia lub naczynie żaroodporne wyłóż papierem do pieczenia. Formuj kotleciki o średnicy 4 cm i grubości 1,5 cm. Możesz sobie to ułatwić, zwilżając dłonie wodą lub smarując je olejem. Kotleciki układaj na blaszce i piecz przez 30 minut. Podawaj po wystudzeniu bezpośrednio do rączki dziecka, a najlepiej na talerzu z ulubionym sosem.

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium