Wersje językowe
Kategorie wpisów
Bestsellery
Bio Kaszka Jaglano-Orkiszowa z Wanilią Burbońską (bliska data do końca 08.2024)
Bio Kaszka Jaglano-Orkiszowa z Wanilią Burbońską (bliska data do końca 08.2024)

12,00 zł

Cena regularna: 19,99 zł

Najniższa cena: 12,00 zł
szt.
Batonik Truskawka
Batonik Truskawka

4,19 zł

szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana

16,99 zł

szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż
Bio Manna Dawnych Zbóż

17,99 zł

szt.
Bio Kaszka Jaglano-Owsiana
Bio Kaszka Jaglano-Owsiana

16,99 zł

szt.
Bio Kaszka 4 Zbóż
Bio Kaszka 4 Zbóż

17,99 zł

szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż
Bio Kaszka 5 Zbóż

16,99 zł

szt.
Batonik Kakao
Batonik Kakao

4,99 zł

szt.
Bio Kaszka Owsiano-Gryczana z Karobem i Cynamonem Cejlońskim (bliska data do końca 08.2024)
Bio Kaszka Owsiano-Gryczana z Karobem i Cynamonem Cejlońskim (bliska data do końca 08.2024)

12,00 zł

Cena regularna: 19,99 zł

Najniższa cena: 19,99 zł
szt.
Batonik Czarna Porzeczka
Batonik Czarna Porzeczka

4,19 zł

szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana

16,99 zł

szt.
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku

19,99 zł

szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Kotleciki jaglane 0
Kotleciki jaglane

Kotleciki jaglane - przepis

Składniki:

Przygotowanie:

Kaszę jaglaną upraż przez chwilę na suchej patelni, na małym ogniu, a następnie na sicie przepłucz gorącą przegotowaną wodą. Włóż do garnka, zalej napojem roślinnym i gotuj na małym ogniu pod przykryciem do momentu, aż cały płyn wsiąknie w kaszę. Zestaw garnek z palnika, lecz nie podnoś pokrywki - odstaw go jeszcze na 5 minut. Po tym czasie odkryj kaszę i chwilę studź. Ugotowaną na gęsto, jeszcze ciepłą kaszę jaglaną podziel na dwie porcje. Do połowy kaszy dodaj puree z dyni lub batata i blenduj na mus, by składniki dobrze się połączyły. Dodaj pozostałą ugotowaną kaszę, wsyp Bio Warzywne Różdżki Smaku, szczyptę imbiru i dokładnie wymieszaj. Następnie stopniowo wsyp Bio Kaszkę z Komosy Ryżowej i Prosa i wymieszaj. Ciasto powinno dać się formować w kotleciki lub pulpeciki. Ilość użytej kaszki zależy od tego, jak bardzo mokra jest ugotowana kasza. Ciasto odstaw na czas nagrzewania piekarnika. Piekarnik rozgrzej do 170 stopni w opcji góra-dół. Blaszkę do pieczenia lub naczynie żaroodporne wyłóż papierem do pieczenia. Formuj kotleciki o średnicy 4 cm i grubości 1,5 cm. Możesz sobie to ułatwić, zwilżając dłonie wodą lub smarując je olejem. Kotleciki układaj na blaszce i piecz przez 30 minut. Podawaj po wystudzeniu bezpośrednio do rączki dziecka, a najlepiej na talerzu z ulubionym sosem.

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium