HELPA Sklep Producenta
Kategorie wpisów
Bestsellery
Bio Kaszka z Wanilią Burbońską
Bio Kaszka z Wanilią Burbońską

21,99 zł

szt.
Batonik Truskawka 20 g - NOWY SKŁAD
Batonik Truskawka 20 g - NOWY SKŁAD

2,99 zł

szt.
Bio eksPandy Gryka 50 g
Bio eksPandy Gryka 50 g

10,49 zł

szt.
BIO Kaszka błyskawiczna cynamon 35 g
BIO Kaszka błyskawiczna cynamon 35 g

4,99 zł

szt.
Bio Kaszka z Kakao i Daktylami
Bio Kaszka z Kakao i Daktylami

21,99 zł

szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż 200 g
Bio Kaszka 5 Zbóż 200 g

18,99 zł

szt.
Bio eksPandy Amarantus 100 g
Bio eksPandy Amarantus 100 g

13,99 zł

szt.
Bio Kaszka Jaglana 200 g
Bio Kaszka Jaglana 200 g

18,99 zł

szt.
Bio Kaszka Owsiana 200 g
Bio Kaszka Owsiana 200 g

18,99 zł

szt.
Bio Kaszka z Daktylami i Szpinakiem
Bio Kaszka z Daktylami i Szpinakiem

21,99 zł

szt.
HELPAka - zestaw 6 kaszek bestsellerowych
HELPAka - zestaw 6 kaszek bestsellerowych

85,99 zł

Cena regularna: 113,97 zł

Najniższa cena: 103,98 zł
szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Kotleciki jaglane 2
Kotleciki jaglane

Kotleciki jaglane - przepis

Składniki:

Przygotowanie:

Kaszę jaglaną upraż przez chwilę na suchej patelni, na małym ogniu, a następnie na sicie przepłucz gorącą przegotowaną wodą. Włóż do garnka, zalej napojem roślinnym i gotuj na małym ogniu pod przykryciem do momentu, aż cały płyn wsiąknie w kaszę. Zestaw garnek z palnika, lecz nie podnoś pokrywki - odstaw go jeszcze na 5 minut. Po tym czasie odkryj kaszę i chwilę studź. Ugotowaną na gęsto, jeszcze ciepłą kaszę jaglaną podziel na dwie porcje. Do połowy kaszy dodaj puree z dyni lub batata i blenduj na mus, by składniki dobrze się połączyły. Dodaj pozostałą ugotowaną kaszę, wsyp Bio Warzywne Różdżki Smaku, szczyptę imbiru i dokładnie wymieszaj. Następnie stopniowo wsyp Bio Kaszkę z Komosy Ryżowej i Prosa i wymieszaj. Ciasto powinno dać się formować w kotleciki lub pulpeciki. Ilość użytej kaszki zależy od tego, jak bardzo mokra jest ugotowana kasza. Ciasto odstaw na czas nagrzewania piekarnika. Piekarnik rozgrzej do 170 stopni w opcji góra-dół. Blaszkę do pieczenia lub naczynie żaroodporne wyłóż papierem do pieczenia. Formuj kotleciki o średnicy 4 cm i grubości 1,5 cm. Możesz sobie to ułatwić, zwilżając dłonie wodą lub smarując je olejem. Kotleciki układaj na blaszce i piecz przez 30 minut. Podawaj po wystudzeniu bezpośrednio do rączki dziecka, a najlepiej na talerzu z ulubionym sosem.

Komentarze do wpisu (2)

10 stycznia 2025

Jaką kaszką najlepiej zastąpić niedostępną już w sklepie a podaną w składnikach kaszkę z komosy ryżowej i prosa? :)

10 stycznia 2025

Ula - myślimy, że najlepiej będzie zamienić ją na kaszkę jaglaną lub jaglano-gryczaną z amarantusem.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium