
PRZEPIS NA KOSTKI JAGLANE
Składniki:
- 4 łyżki Bio Kaszki Jaglanej
- 1 szklanka wody
Przygotowanie:
- Wlej wodę do naczynia. Powoli wsyp do niego 4 łyżki BIO Kaszki Jaglanej. Doprowadź do wrzenia nieustannie mieszając, aż do osiągnięcia jednolitej konsystencji i gotuj około 2-3 minuty.
- W międzyczasie przygotuj talerzyk dla dziecka. Przełóż do niego ugotowaną kaszkę, wyrównaj łyżką i odstaw do ostygnięcia. Najlepiej pozostaw w lodówce na całą noc!
- Następnie wyjmij z lodówki i pokrój kaszkę na kostki.
- Kostki jaglane świetnie komponują się z Bio Owocowymi i Warzywnymi Różdżkami Smaku.
Smacznego!
anonim
Super przepisy, jeden pomysl dołozyć do tego na jaki wiek jest dana fantazja
Kasia I
Jak długo i w jaki sposób można przechowywać kostki?
Kamila
Można mrozić?
Ola
To jest słodkie czy raczej bez smaku?
HELPA
Drogi Anonimie, takie kostki z kaszki to porozycja raczej dla małych dzieci, które dopiero poznają smaki i faktury. Ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby przepis modyfikować i podawać starszym dzieciom. Ugotowana w ten sposób kaszka, na mleku, delikatnie posłodzona, z laską wanilii z powodzeniem może udawać panna cottę. :)
Martyna
Dzień dobry. Czy wyjdzie też z innej kaszki?
HELPA
Martyna - tak, można użyć innych kaszek do zrobienia kostek :)