Kolorowy mus owocowy z kaszką
Składniki:
- 8 łyżek Bio Kaszki Jaglano-Orkiszowej z Wanilią Burbońską
- 600 ml wody
- 1-2 łyżeczki syropu klonowego według uznania*
- 2 łyżki Bio Łyżka Smaku Smoczy Owoc
- 2 łyżki Bio Łyżka Smaku Owoce Leśne
- 2 łyżki Bio Łyżka Smaku Truskawka
- szklanka świeżych malin
- 4 łyżki ulubionego Bio Suchego Prowiantu
Przygotowanie:
Do garnuszka z wodą powoli wsyp kaszkę i doprowadź do wrzenia, cały czas mieszając. Gotuj 2-3 minuty, aż zgęstnieje i wymieszaj z syropem klonowym. Podziel na 3 części i każdą zmiksuj na gładki mus z inną Bio Łyżką Smaku. Każdą warstwę przelej do dwóch wysokich szklanek i odstaw do wystudzenia, a następnie schłódź w lodówce. Maliny zmiksuj i przetrzyj na sicie, by pozbyć się pestek. Polej nimi mus z kaszki i udekoruj Bio Suchym Prowiantem Owoce Leśne.
*W przypadku gotowania dla najmłodszych pomiń syrop klonowy.