Wersje językowe
Kategorie wpisów
Bestsellery
Bio Kaszka Jaglano-Orkiszowa z Wanilią Burbońską
Bio Kaszka Jaglano-Orkiszowa z Wanilią Burbońską

12,00 zł

Cena regularna: 19,99 zł

Najniższa cena: 13,99 zł
szt.
Batonik Truskawka
Batonik Truskawka

2,93 zł

Cena regularna: 4,19 zł

Najniższa cena: 4,19 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana

14,44 zł

Cena regularna: 16,99 zł

Najniższa cena: 16,99 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiano-Gryczana z Karobem i Cynamonem Cejlońskim (BLISKA DATA 31.05.2024)
Bio Kaszka Owsiano-Gryczana z Karobem i Cynamonem Cejlońskim (BLISKA DATA 31.05.2024)

10,00 zł

Cena regularna: 19,99 zł

Najniższa cena: 12,00 zł
szt.
Batonik Czarna Porzeczka
Batonik Czarna Porzeczka

2,93 zł

Cena regularna: 4,19 zł

Najniższa cena: 4,19 zł
szt.
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku

19,99 zł

szt.
Batonik Kakao
Batonik Kakao

3,49 zł

Cena regularna: 4,99 zł

Najniższa cena: 4,99 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana

16,99 zł

szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż
Bio Manna Dawnych Zbóż

15,29 zł

Cena regularna: 17,99 zł

Najniższa cena: 17,99 zł
szt.
Zestaw Płatków Śniadaniowych
Zestaw Płatków Śniadaniowych

19,99 zł

Cena regularna: 29,97 zł

Najniższa cena: 29,97 zł
szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż
Bio Kaszka 5 Zbóż

16,99 zł

szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Kolorowy domowy makaron warzywny 2
Kolorowy domowy makaron warzywny

Składniki:

  • 300 g mąki orkiszowej jasnej lub pszennej
  • 3 jajka rozmiar M
  • 1,5 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 wybrane Bio Warzywne Różdżki Smaku, np. szpinak i burak

Przygotowanie:

W dużej misce umieść mąkę, a następnie wbij do niej jajka. Dodaj oliwę i całość wyrób ręcznie lub mikserem z hakiem do momentu aż otrzymasz gładkie i elastyczne ciasto. 

Podziel je na dwie części. Jedną z nich ugnieć ze szpinakową Bio Różdżką Smaku, by otrzymać ciasto na makaron w kolorze zielonym, a drugą z burakiem liofilizowanym dla uzyskania koloru różowego. 

Oba ciasta odstaw na 15 minut w chłodne miejsce. 

Stolnicę podsyp obficie mąką. Wyłóż porcję ciasta i rozwałkuj ją na cienki prostokąt, a następnie podziel go na paski za pomocą noża lub maszynki/wałka do makaronu. Powtórz z pozostałym ciastem. 

W garnku zagotuj wodę. Świeży makaron wrzuć do wrzątku, zmniejsz moc palnika i gotuj przez ok. 7 minut (w zależności od grubości makaronu - jeśli jest grubszy gotuj 1-2 minuty dłużej). Odcedź go i przełóż do miseczki. Podaj z ulubionym sosem lub z dodatkiem oliwy i pestek słonecznika. 

 

Komentarze do wpisu (2)

23 kwietnia 2024

Ale to pięknie wygląda! Muszę zrobić

23 kwietnia 2024

Monika - proste i kolorowe, tak jak lubimy!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium