Kategorie przepisów
Bestsellery
Bio Baton Fela
Bio Baton Fela
6,66 zł 2,99 zł
szt.
Bio Baton Antek
Bio Baton Antek
6,66 zł 2,99 zł
szt.
Bio Baton Tosia
Bio Baton Tosia
6,99 zł 2,99 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana
16,18 zł
szt.
Bio Kaszka z Samopszy
Bio Kaszka z Samopszy
17,13 zł 8,57 zł
szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż - NOWY, LEPSZY SKŁAD!
Bio Kaszka 5 Zbóż - NOWY, LEPSZY SKŁAD!
16,18 zł 11,33 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
16,18 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiano-Orkiszowo-Gryczana z Soczewicą
Bio Kaszka Owsiano-Orkiszowo-Gryczana z Soczewicą
19,04 zł 17,14 zł
szt.
Bio eksPandy Amarantus
Bio eksPandy Amarantus
13,32 zł
szt.
Chmura tagów
Kolorowe spaghetti dla zabieganych 1
Kolorowe spaghetti dla zabieganych

Kolorowe spaghetti - makaron szpinakowy, dyniowy i buraczany

3 porcje:

  • 150 g makaronu spaghetti
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • Sól, pieprz*
  • Po 2 Bio Warzywne Różdżki Smaku Helpa (burak, szpinak, dynia)
  • 1 jajko
  • 3 łyżki parmezanu
  • Natka pietruszki

Makaron spaghetti gotujemy al dente.

W tym czasie na oliwie podsmażamy przeciśnięty przez praskę czosnek.

Odcedzony, gorący makaron przekładamy na patelnię, mieszamy, po czym dodajemy roztrzepane jajko i jeszcze raz mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Spaghetti przekładamy do 3 miseczek. Do każdej wsypujemy po 2 Różdżki Smaku.

Mieszamy, aż zabarwi się od liofilizowanych warzyw.

Podajemy z parmezanem i posiekaną natką pietruszki.

 

*W przypadku gotowania dla najmłodszych pomiń sól w przepisie.

 

Komentarze do wpisu (1)

5 lipca 2021

W spisie składników nie widzę jajek, ale w opisie już tak - ile należy ich użyć?

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium