Kolorowe spaghetti - makaron szpinakowy, dyniowy i buraczany
3 porcje:
- 150 g makaronu spaghetti
- 2 łyżki oliwy
- 2 ząbki czosnku
- Sól, pieprz*
- Po 2 Bio Warzywne Różdżki Smaku Helpa (burak, szpinak, dynia)
- 1 jajko
- 3 łyżki parmezanu
- Natka pietruszki
Makaron spaghetti gotujemy al dente.
W tym czasie na oliwie podsmażamy przeciśnięty przez praskę czosnek.
Odcedzony, gorący makaron przekładamy na patelnię, mieszamy, po czym dodajemy roztrzepane jajko i jeszcze raz mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Spaghetti przekładamy do 3 miseczek. Do każdej wsypujemy po 2 Różdżki Smaku.
Mieszamy, aż zabarwi się od liofilizowanych warzyw.
Podajemy z parmezanem i posiekaną natką pietruszki.
*W przypadku gotowania dla najmłodszych pomiń sól w przepisie.
Urszula
W spisie składników nie widzę jajek, ale w opisie już tak - ile należy ich użyć?
HELPA
Urszula - 1 jajko :)