Kategorie przepisów
Bestsellery
Bio Kaszka Orkiszowa z Ciecierzycą - BLISKA DATA
Bio Kaszka Orkiszowa z Ciecierzycą - BLISKA DATA
19,04 zł 11,42 zł
szt.
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku
19,04 zł
szt.
Bio Kulki Gryczano-Orkiszowe z Kakao
Bio Kulki Gryczano-Orkiszowe z Kakao
16,18 zł
szt.
Bio Kaszka 4 Zbóż
Bio Kaszka 4 Zbóż
17,13 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana - BLISKA DATA
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana - BLISKA DATA
16,18 zł 8,09 zł
szt.
Bio Baton Antek
Bio Baton Antek
6,66 zł
szt.
Bio Kulki Jaglano-Orkiszowe
Bio Kulki Jaglano-Orkiszowe
16,18 zł
szt.
Chmura tagów
Kolorowe spaghetti dla zabieganych 1
Kolorowe spaghetti dla zabieganych

Kolorowe spaghetti - makaron szpinakowy, dyniowy i buraczany

3 porcje:

  • 150 g makaronu spaghetti
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • Sól, pieprz*
  • Po 2 Bio Warzywne Różdżki Smaku Helpa (burak, szpinak, dynia)
  • 1 jajko
  • 3 łyżki parmezanu
  • Natka pietruszki

Makaron spaghetti gotujemy al dente.

W tym czasie na oliwie podsmażamy przeciśnięty przez praskę czosnek.

Odcedzony, gorący makaron przekładamy na patelnię, mieszamy, po czym dodajemy roztrzepane jajko i jeszcze raz mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Spaghetti przekładamy do 3 miseczek. Do każdej wsypujemy po 2 Różdżki Smaku.

Mieszamy, aż zabarwi się od liofilizowanych warzyw.

Podajemy z parmezanem i posiekaną natką pietruszki.

 

*W przypadku gotowania dla najmłodszych pomiń sól w przepisie.

 

Komentarze do wpisu (1)

5 lipca 2021

W spisie składników nie widzę jajek, ale w opisie już tak - ile należy ich użyć?

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium