Kategorie przepisów
Bestsellery
Bio Baton Tosia
Bio Baton Tosia
6,99 zł 4,89 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana
13,32 zł
szt.
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku
18,09 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana
13,32 zł
szt.
Bio Kulki Gryczano-Orkiszowe z Kakao
Bio Kulki Gryczano-Orkiszowe z Kakao
10,47 zł
szt.
Bio Warzywne Różdżki Smaku
Bio Warzywne Różdżki Smaku
16,18 zł
szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż
Bio Manna Dawnych Zbóż
14,28 zł
szt.
Bio Kaszka 4 Zbóż
Bio Kaszka 4 Zbóż
14,28 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
13,32 zł
szt.
Bio Kaszka Orkiszowa z Ciecierzycą
Bio Kaszka Orkiszowa z Ciecierzycą
16,18 zł
szt.
Chmura tagów
Kolorowe spaghetti dla zabieganych 1
Kolorowe spaghetti dla zabieganych

Kolorowe spaghetti - makaron szpinakowy, dyniowy i buraczany

3 porcje:

  • 150 g makaronu spaghetti
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • Sól, pieprz*
  • Po 2 Bio Warzywne Różdżki Smaku Helpa (burak, szpinak, dynia)
  • 1 jajko
  • 3 łyżki parmezanu
  • Natka pietruszki

Makaron spaghetti gotujemy al dente.

W tym czasie na oliwie podsmażamy przeciśnięty przez praskę czosnek.

Odcedzony, gorący makaron przekładamy na patelnię, mieszamy, po czym dodajemy roztrzepane jajko i jeszcze raz mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Spaghetti przekładamy do 3 miseczek. Do każdej wsypujemy po 2 Różdżki Smaku.

Mieszamy, aż zabarwi się od liofilizowanych warzyw.

Podajemy z parmezanem i posiekaną natką pietruszki.

 

*W przypadku gotowania dla najmłodszych pomiń sól w przepisie.

 

Komentarze do wpisu (1)

5 lipca 2021

W spisie składników nie widzę jajek, ale w opisie już tak - ile należy ich użyć?

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium