Kolorowe i pyszne puree ziemniaczane
Składniki:
- ziemniaki – 1 kg
- odrobina masła
- Bio Warzywna Różdżka Smaku Burak – 3szt.
- Bio Różdżka Smaku Dynia – 3 szt.
- Bio Różdżka Smaku Szpinak – 3 szt.
Przygotowanie:
Ziemniaki należy obrać i ugotować w osolonej wodzie.
Do ugotowanych ziemniaków dodajemy odrobinę masła oraz odrobinę mleka. Wszystko należy zblendować do uzyskania kremowej konsystencji, w razie potrzeby dolać mleka.
Uzyskane puree dzielimy na trzy części do każdej z części dodajemy inny smak Bio Warzywnej Różdżki Smaku i blendujemy aż do uzyskania jednolitego koloru. Voila! Mamy gotowe kolorowe puree. :) Można podawać na ciepło lub zimno.
Smacznego!
Aga
jakieś kolory piękne!!! *.* koniecznie do niedzielnego obiadku zaskoczę tym całą rodzinę ! ale się zdziwią