HELPA Sklep Producenta
Kategorie wpisów
Bestsellery
Batonik Truskawka 20 g
Batonik Truskawka 20 g

2,99 zł

szt.
Bio Kaszka z Kakao i Daktylami 200 g
Bio Kaszka z Kakao i Daktylami 200 g

19,99 zł

szt.
Bio Kaszka Jaglana 200 g
Bio Kaszka Jaglana 200 g

16,99 zł

szt.
BIO Kaszka Błyskawiczna Kakao 35 g
BIO Kaszka Błyskawiczna Kakao 35 g

4,99 zł

szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż 200 g
Bio Manna Dawnych Zbóż 200 g

17,99 zł

szt.
Batonik Kakao 20 g
Batonik Kakao 20 g

2,99 zł

szt.
Bio Kaszka Owsiana 200 g
Bio Kaszka Owsiana 200 g

16,99 zł

szt.
Bio Daktyle Sproszkowane 200 g
Bio Daktyle Sproszkowane 200 g

14,99 zł

szt.
Batonik Czarna Porzeczka 20 g
Batonik Czarna Porzeczka 20 g

2,99 zł

szt.
Batonik Piernikowy
Batonik Piernikowy

3,99 zł

Cena regularna: 4,99 zł

Najniższa cena: 4,99 zł
szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Kolorowe pizzerki ze szpinakiem 1
Kolorowe pizzerki ze szpinakiem

Kolorowe pizzerinki domowe ze szpinakiem

Przepis na 12 sztuk 

Przepis na ciasto:

  • 350 g mąki orkiszowej jasnej + około 6 łyżek do podsypywania
  • 150 ml ciepłej wody
  • 100 ml kefiru
  • opakowanie suchych drożdży 7 g
  • łyżeczka soli*
  • łyżeczka cukru*
  • 3 łyżki oleju rzepakowego

Dodatkowo:

  • około 100 g świeżego szpinaku
  • łyżka oleju ze słoiczka z suszonymi pomidorami
  • 4 plastry suszonych pomidorów
  • garść tartej mozzarelli
  • ulubione Bio EksPandy
  • świeża bazylia

 

Przygotowanie:

Mąkę przesiewamy i mieszamy z drożdżami, solą i cukrem. Dodajemy do niej mokre składniki.

Wyrabiamy ciasto i dzielimy je na 3 równe części. Do każdej z nich dodajemy po 3 Bio Różdżki Smaku i zagniatamy na gładkie ciasto, podsypując każde z nich, około 2 łyżkami mąki. Odstawiamy, aż podwoją objętość.

W tym czasie umyty szpinak siekamy i wraz z pokrojonymi suszonymi pomidorami chwilę podsmażamy na oleju.

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Każdy wyrośnięty kawałek ciasta dzielimy na 4 części. Lekko rozciągamy, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i na środek nakładamy po łyżce farszu. Posypujemy mozzarellą i pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Przed podaniem posypujemy ekspandowaną komosą ryżową i dekorujemy świeżą bazylią.

Smacznego!

*W przypadku gotowania dla najmłodszych pomiń sól w przepisie.

 

Komentarze do wpisu (1)

21 lipca 2021

mega przepis!! robiłam ostatnio i dzieci się zajadały!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium