Kategorie przepisów
Bestsellery
Bio Baton Antek
Bio Baton Antek
6,66 zł 2,99 zł
szt.
Bio Baton Fela
Bio Baton Fela
6,66 zł 2,99 zł
szt.
Bio Baton Tosia
Bio Baton Tosia
6,99 zł 2,99 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana
16,18 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiana z Daktylami i Szpinakiem
Bio Kaszka Owsiana z Daktylami i Szpinakiem
19,04 zł 17,14 zł
szt.
Bio Kaszka z Samopszy
Bio Kaszka z Samopszy
17,13 zł 8,57 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
16,18 zł
szt.
Bio Warzywne Różdżki Smaku
Bio Warzywne Różdżki Smaku
17,13 zł
szt.
Chmura tagów
Kolorowe paluchy drożdżowe 0
Kolorowe Paluchy Drożdżowe

Paluchy drożdżowe, kolorowane naszymi Warzywnymi Różdżkami Smaku.

Składniki:

Wykonanie:

  1. Przygotowujemy rozczyn łącząc drożdże z ciepłą wodą. Do wymieszanego rozczynu dodajemy szczyptę cukru i 2 łyżki mąki; mieszamy. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 20 minut.
  2. W dużej misce łączymy wszystkie pozostałe składniki – wsypujemy mąkę, sól, rozczyn i olej. Zagniatamy ciasto. Wyrobione ciasto dzielimy na mniejsze miski do których dodajemy po jednej warzywnej Bio Różdżce Smaku – kolejno Dynię, Szpinak, Burak.
  3. Wyrabiamy do uzyskania jednolitego koloru ciasta.
  4. Z wyrobionego ciasta formujemy paluchy rolując małe porcje ciasta dłońmi. Obtaczamy w wybranym dodatku - sezam, siemie lniane, mak.
  5. Wykładamy na blachę pokrytą papierem do pieczenia. Przykrywamy ściereczką i zostawiamy do podwojenia objętości, ok. 10 minut.
  6. Wkładamy paluchy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni, na 10-20 minut w zależności od wielkości uformowanych paluchów. Pieczemy aż lekko się zarumienią.

Dla uzyskania intensywniejszych kolorów można dodać więcej warzyw z Różdżek Smaku.

Paluchy drożdżowe

 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium