HELPA Sklep Producenta
Kategorie wpisów
Bestsellery
BIO Kaszka Błyskawiczna Kakao 35 g
BIO Kaszka Błyskawiczna Kakao 35 g

3,99 zł

Cena regularna: 4,99 zł

Najniższa cena: 4,99 zł
BIO Kaszka błyskawiczna cynamon 35 g
BIO Kaszka błyskawiczna cynamon 35 g

3,99 zł

Cena regularna: 4,99 zł

Najniższa cena: 4,99 zł
szt.
Bio Kaszka z Wanilią Burbońską
Bio Kaszka z Wanilią Burbońską

17,59 zł

Cena regularna: 21,99 zł

Najniższa cena: 19,99 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglana 200 g
Bio Kaszka Jaglana 200 g

18,99 zł

szt.
Bio Kaszka z Kakao i Daktylami 200 g
Bio Kaszka z Kakao i Daktylami 200 g

21,99 zł

szt.
Bio eksPandy Gryka 50 g (bliska data 31.05.2025)
Bio eksPandy Gryka 50 g (bliska data 31.05.2025)

6,29 zł

Cena regularna: 10,49 zł

Najniższa cena: 6,29 zł
szt.
BIO Łódeczki Kakao 260 g
BIO Łódeczki Kakao 260 g

21,99 zł

szt.
Bio eksPandy Amarantus 100 g
Bio eksPandy Amarantus 100 g

13,99 zł

szt.
Bio Kaszka Owsiana 200 g
Bio Kaszka Owsiana 200 g

18,99 zł

szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż 200 g
Bio Kaszka 5 Zbóż 200 g

18,99 zł

szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż 200 g
Bio Manna Dawnych Zbóż 200 g

18,99 zł

szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Kolorowe paluchy drożdżowe 0
Kolorowe Paluchy Drożdżowe

Kolorowe paluchy drożdżowe

Paluchy drożdżowe, kolorowane naszymi Warzywnymi Różdżkami Smaku.

Składniki:

Wykonanie:

  1. Przygotowujemy rozczyn łącząc drożdże z ciepłą wodą. Do wymieszanego rozczynu dodajemy szczyptę cukru i 2 łyżki mąki; mieszamy. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 20 minut.
  2. W dużej misce łączymy wszystkie pozostałe składniki – wsypujemy mąkę, sól, rozczyn i olej. Zagniatamy ciasto. Wyrobione ciasto dzielimy na mniejsze miski do których dodajemy po jednej warzywnej Bio Różdżce Smaku – kolejno Dynię, Szpinak, Burak.
  3. Wyrabiamy do uzyskania jednolitego koloru ciasta.
  4. Z wyrobionego ciasta formujemy paluchy rolując małe porcje ciasta dłońmi. Obtaczamy w wybranym dodatku - sezam, siemie lniane, mak.
  5. Wykładamy na blachę pokrytą papierem do pieczenia. Przykrywamy ściereczką i zostawiamy do podwojenia objętości, ok. 10 minut.
  6. Wkładamy paluchy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni, na 10-20 minut w zależności od wielkości uformowanych paluchów. Pieczemy aż lekko się zarumienią.

Dla uzyskania intensywniejszych kolorów można dodać więcej warzyw z Różdżek Smaku.

Paluchy drożdżowe

 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium