Blog
Bestsellery
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana
11,99 zł
szt.
STARTER
STARTER
44,99 zł
szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż
Bio Manna Dawnych Zbóż
12,99 zł
szt.
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku
14,99 zł
szt.
Bio Kaszka z Amarantusa
Bio Kaszka z Amarantusa
12,99 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana
11,99 zł
szt.
Bio Warzywne Różdżki Smaku
Bio Warzywne Różdżki Smaku
12,99 zł
szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż
Bio Kaszka 5 Zbóż
11,99 zł
szt.
Bio eksPandy Amarantus
Bio eksPandy Amarantus
6,99 zł
szt.
Bio Kaszka 4 Zbóż
Bio Kaszka 4 Zbóż
12,99 zł
szt.
Chmura tagów
Kolorowe Paluchy Drożdżowe 0
Kolorowe Paluchy Drożdżowe

Paluchy drożdżowe, kolorowane naszymi Warzywnymi Różdżkami Smaku.

 

 

SKŁADNIKI:

 

PRZYGOTOWANIE:

  1. Przygotowujemy rozczyn łącząc drożdże z ciepłą wodą. Do wymieszanego rozczynu dodajemy szczyptę cukru i 2 łyżki mąki; mieszamy. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 20 minut.
  2. W dużej misce łączymy wszystkie pozostałe składniki – wsypujemy mąkę, sól, rozczyn i olej. Zagniatamy ciasto. Wyrobione ciasto dzielimy na mniejsze miski do których dodajemy po jednej warzywnej Różdżce Smaku – kolejno Dynię, Szpinak, Burak.
  3. Wyrabiamy do uzyskania jednolitego koloru ciasta.
  4. Z wyrobionego ciasta formujemy paluchy rolując małe porcje ciasta dłońmi. Obtaczamy w wybranym dodatku - sezam, siemie lniane, mak.
  5. Wykładamy na blachę pokrytą papierem do pieczenia. Przykrywamy ściereczką i zostawiamy do podwojenia objętości, ok. 10 minut.
  6. Wkładamy paluchy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni, na 10-20 minut w zależności od wielkości uformowanych paluchów. Pieczemy aż lekko się zarumienią.

Dla uzyskania intensywniejszych kolorów można dodać więcej warzyw z Różdżek Smaku.

Paluchy drożdżowe

 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl