
Kolorowe faszerowane jajka
Składniki:
- 3 jajka
- szklanka soku lub zakwasu z buraka
- 2 łyżeczki jogurtu naturalnego
- 1/2 awokado
- 1 Bio Warzywna Różdżki Smaku Szpinak
- sok z cytryny
- odrobina pieprzu
- szczypiorek lub koperek do dekoracji
Przygotowanie:
Ugotowane na twardo jajka obierz ze skorupek, przełóż do miseczki i zalej sokiem lub zakwasem z buraka. Pozostaw w zalewie na 2-4 godziny (im dłużej będą przebywać w zalewie, tym bardziej intensywnego koloru nabiorą). Wyjmij jajka z zalewy, przetnij na pół i przełóż żółtka do osobnej miseczki. Do żółtek dodaj awokado, szpinakową Bio Różdżkę Smaku, jogurt naturalny, kilka kropel soku z cytryny oraz pieprz. Składniki rozgnieć widelcem i dokładnie wymieszaj. Pastę nałóż do połówek jajek i posyp szczypiorkiem lub koperkiem.