HELPA Sklep Producenta
Kategorie wpisów
Bestsellery
Batonik Truskawka 20 g
Batonik Truskawka 20 g

2,99 zł

szt.
Bio Kaszka z Kakao i Daktylami 200 g
Bio Kaszka z Kakao i Daktylami 200 g

19,99 zł

szt.
Batonik Piernikowy
Batonik Piernikowy

4,99 zł

szt.
Batonik Kakao 20 g
Batonik Kakao 20 g

2,99 zł

szt.
Bio Kaszka Jaglana 200 g
Bio Kaszka Jaglana 200 g

16,99 zł

szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż 200 g
Bio Manna Dawnych Zbóż 200 g

17,99 zł

szt.
Batonik Czarna Porzeczka 20 g
Batonik Czarna Porzeczka 20 g

2,99 zł

szt.
Bio Kaszka Owsiana 200 g
Bio Kaszka Owsiana 200 g

16,99 zł

szt.
Bio Daktyle Sproszkowane 200 g
Bio Daktyle Sproszkowane 200 g

14,99 zł

szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Kolorowe bułki śniadaniowe 0
Kolorowe Bułki Śniadaniowe

PRZEPIS NA DOMOWE, KOLOROWE BUŁKI ŚNIADANIOWE

Domowe bułki kolorowane naszymi Warzywnymi Różdżkami Smaku.

SKŁADNIKI:

PRZYGOTOWANIE:

  1. Przygotowujemy rozczyn łącząc drożdże z ciepłą wodą. Do wymieszanego rozczynu dodajemy szczyptę cukru i 2 łyżki mąki; mieszamy. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 20 minut.
  2. W dużej misce łączymy wszystkie pozostałe składniki – wsypujemy mąkę, kaszkę, sól, rozczyn i olej. Zagniatamy ciasto. Wyrobione ciasto dzielimy trzy porcje, do których dodajemy po jednej warzywnej Bio Różdżce Smaku, kolejno dynię, burak i szpinak.
  3. Porcje wyrabiamy do uzyskania jednolitego koloru ciasta.
  4. Z wyrobionego ciasta formujemy bułki i wykładamy na blachę pokrytą papierem do pieczenia.
  5. Bułki przykrywamy ściereczką i zostawiamy do podwojenia objętości, ok. 20 minut.
  6. Wkładamy bułki do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni, na 15-30 minut w zależności od wielkości uformowanych bułek.Pieczemy aż bułki się zarumienią.

Dla uzyskania intensywniejszych kolorów można dodać więcej warzyw z Różdżek Smaku.

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium