Wersje językowe
Kategorie wpisów
Bestsellery
Bio Kaszka Owsiano-Gryczana z Karobem i Cynamonem Cejlońskim (BLISKA DATA 31.05.2024)
Bio Kaszka Owsiano-Gryczana z Karobem i Cynamonem Cejlońskim (BLISKA DATA 31.05.2024)

12,00 zł

Cena regularna: 19,99 zł

Najniższa cena: 12,00 zł
szt.
Batonik Truskawka
Batonik Truskawka

4,19 zł

szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana

16,99 zł

szt.
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku

17,99 zł

Cena regularna: 19,99 zł

Najniższa cena: 17,14 zł
szt.
Batonik Czarna Porzeczka
Batonik Czarna Porzeczka

4,19 zł

szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż
Bio Kaszka 5 Zbóż

16,99 zł

szt.
Bio Grys Liofilizowany Kosteczki Truskaweczki
Bio Grys Liofilizowany Kosteczki Truskaweczki

15,29 zł

Cena regularna: 16,99 zł

Najniższa cena: 16,18 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana

16,99 zł

szt.
Bio Grys Liofilizowany Drobinki Malinki
Bio Grys Liofilizowany Drobinki Malinki

15,29 zł

Cena regularna: 16,99 zł

Najniższa cena: 16,18 zł
szt.
Batonik Kakao
Batonik Kakao

4,99 zł

szt.
Zestaw Płatków Śniadaniowych
Zestaw Płatków Śniadaniowych

19,99 zł

Cena regularna: 29,97 zł

Najniższa cena: 29,97 zł
szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Kolorowa Babka Wielkanocna 5
Kolorowa Babka Wielkanocna

Kolorowa babka wielkanocna

 

SKŁADNIKI NA BABKĘ:

 

SKŁADNIKI DO DEKORACJI:

 

PRZYGOTOWANIE:

Mało miksujemy z cukrem pudrem na puszystą masę. Następnie wbijamy po jednym jajku i cały czas mieszamy. Na koniec dosypujemy proszek do pieczenia oraz cukier z wanilią. Powstałą masę rozlewamy na 3 równe części. Do jednej dodajemy Szpinakową Różdżkę Smaku, do drugiej natomiast Truskawkową i dokładnie mieszamy. Następnie do każdej miski dodajemy po 80 g mąki i całość mieszamy łopatką lub mikserem do połączenia składników i uzyskania mas o jednolitych konsystencjach i kolorach.

Formę natłuszczamy, a następnie wypełniamy ją kolejnymi warstwami ciasta i wyrównujemy szpatułką. Całość wkładamy do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika (grzanie góra-dół) i pieczemy przez około 60 minut (do suchego patyczka).

Płatki migdałowe prażymy na suchej patelni.

Cukier puder mieszamy z wodą i Różdżkami Smaku, do uzyskania konsystencji gęstego i gładkiego lukru – w razie potrzeby dodajemy cukru pudru, aby zagęścić lub odrobinę wody, aby rozrzedzić masę.

Po przestygnięciu wyjmujemy babkę z formy, polewamy lukrem i posypujemy płatkami migdałowymi.

Babka Wielkanocna

Babka na Wielkanoc

Kolorowa babka Wielkanocna

Wielkanocna babka

Komentarze do wpisu (5)

11 marca 2021

czy można zastąpić czymś cukier puder?

31 marca 2021

Jaką średnice ma Wasza forma?

27 listopada 2023

można posypać babkę naszym Bio Pudrem Jabłkowym :)

15 lutego 2024

Mam pytanie czy mozna zastąpić masło olejem? Bo syn ma alergie i ewentualnie w jakiej ilości wtedy? Pozdrawiam serdecznie

23 lutego 2024

Nie testowaliśmy tego przepisu z zamianą masła na olej ale zrobimy to i podzielimy się rezultatem :) prosimy o wiadomość prywatną na maila kontakt@helpa.pl - będzie łatwiejszy kontakt :)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium