Wersje językowe
Kategorie wpisów
Bestsellery
Batonik Truskawka
Batonik Truskawka

1,99 zł

Cena regularna: 4,19 zł

Najniższa cena: 4,19 zł
szt.
Suchy Prowiant Truskawka
Suchy Prowiant Truskawka

7,99 zł

szt.
BIO Łódeczki Kakao 260g
BIO Łódeczki Kakao 260g

21,99 zł

szt.
Bio Kaszka z Kakao i Daktylami
Bio Kaszka z Kakao i Daktylami

19,99 zł

szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana

16,99 zł

szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż
Bio Manna Dawnych Zbóż

17,99 zł

szt.
Suchy Prowiant Borówka
Suchy Prowiant Borówka

7,99 zł

szt.
Batonik Kakao
Batonik Kakao

1,99 zł

Cena regularna: 4,99 zł

Najniższa cena: 4,99 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana

16,99 zł

szt.
Bio eksPandy Amarantus
Bio eksPandy Amarantus

13,99 zł

szt.
Batonik Czarna Porzeczka
Batonik Czarna Porzeczka

1,99 zł

Cena regularna: 4,19 zł

Najniższa cena: 4,19 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano-Owsiana
Bio Kaszka Jaglano-Owsiana

16,99 zł

szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Kolorowa Babka Wielkanocna 5
Kolorowa Babka Wielkanocna

Kolorowa babka wielkanocna

 

SKŁADNIKI NA BABKĘ:

 

SKŁADNIKI DO DEKORACJI:

 

PRZYGOTOWANIE:

Mało miksujemy z cukrem pudrem na puszystą masę. Następnie wbijamy po jednym jajku i cały czas mieszamy. Na koniec dosypujemy proszek do pieczenia oraz cukier z wanilią. Powstałą masę rozlewamy na 3 równe części. Do jednej dodajemy Szpinakową Różdżkę Smaku, do drugiej natomiast Truskawkową i dokładnie mieszamy. Następnie do każdej miski dodajemy po 80 g mąki i całość mieszamy łopatką lub mikserem do połączenia składników i uzyskania mas o jednolitych konsystencjach i kolorach.

Formę natłuszczamy, a następnie wypełniamy ją kolejnymi warstwami ciasta i wyrównujemy szpatułką. Całość wkładamy do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika (grzanie góra-dół) i pieczemy przez około 60 minut (do suchego patyczka).

Płatki migdałowe prażymy na suchej patelni.

Cukier puder mieszamy z wodą i Różdżkami Smaku, do uzyskania konsystencji gęstego i gładkiego lukru – w razie potrzeby dodajemy cukru pudru, aby zagęścić lub odrobinę wody, aby rozrzedzić masę.

Po przestygnięciu wyjmujemy babkę z formy, polewamy lukrem i posypujemy płatkami migdałowymi.

Babka Wielkanocna

Babka na Wielkanoc

Kolorowa babka Wielkanocna

Wielkanocna babka

Komentarze do wpisu (5)

11 marca 2021

czy można zastąpić czymś cukier puder?

31 marca 2021

Jaką średnice ma Wasza forma?

27 listopada 2023

można posypać babkę naszym Bio Pudrem Jabłkowym :)

15 lutego 2024

Mam pytanie czy mozna zastąpić masło olejem? Bo syn ma alergie i ewentualnie w jakiej ilości wtedy? Pozdrawiam serdecznie

23 lutego 2024

Nie testowaliśmy tego przepisu z zamianą masła na olej ale zrobimy to i podzielimy się rezultatem :) prosimy o wiadomość prywatną na maila kontakt@helpa.pl - będzie łatwiejszy kontakt :)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium