
Składniki:
(2 porcje)
- 2 szt. Bio Warzywnej Różdżki Smaku Dynia
- 2 łyżki Bio Kaszki z Komosy Ryżowej i Prosa
- 200 ml wody
- 2 brzoskwinie
- 2 łyżki płatków migdałowych
- 500-600 ml napoju migdałowego
- syrop z agawy (opcjonalnie)
Przygotowanie:
Przygotuj w naczyniu do gotowania 200 ml wody i wsyp powoli Bio Kaszkę z Komosy Ryżowej i Prosa. Doprowadź do wrzenia, cały czas mieszając do uzyskania jednolitej konsystencji i gotuj 2-3 minuty. Odstaw kaszkę do ostygnięcia. Płatki migdałowe upraż na suchej patelni. Usuń pestki z brzoskwiń i pokrój na mniejsze kawałki. Do blendera kielichowego przełóż pokrojone brzoskwinie, kaszkę, Bio Warzywne Różdżki Smaku Dynia oraz płatki migdałowe. Wlej napój roślinny, syrop z agawy (jeśli preferujemy słodsze smaki), a następnie zmiksuj do uzyskania jednolitej konsystencji (jego gęstość regulujemy napojem roślinnym).