
KOKTAJL BRZOSKWINIOWY Z MLEKIEM MIGDAŁOWYM I DYNIĄ
Propozycja pożywnego koktajlu z użyciem Bio Kaszki z Komosy Ryżowej i Prosa Czary Mamy oraz Bio Dyniowej Różdżki Smaku
SKŁADNIKI:
|2 porcje|
- 2 Bio Różdżki Smaku Dynia
- 2 łyżki Bio Kaszki z Komosy Ryżowej i Prosa
- 2 brzoskwinie
- 2 łyżki płatków migdałowych
- 500-600 ml mleka migdałowego
- syrop z agawy (opcjonalnie)
PRZYGOTOWANIE:
- Kaszkę przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Płatki migdałowe prażymy na suchej patelni.
- Brzoskwinie pozbawiamy pestek.
- Do blendera kielichowego wrzucamy pokrojone na mniejsze kawałki brzoskwinie, kaszkę, Różdżki Smaku oraz płatki migdałowe. Wlewamy mleko, syrop z agawy (jeśli preferujemy słodsze smaki), a następnie miksujemy aż uzyskamy napój o jednolitej konsystencji (jego gęstość regulujemy mlekiem). Gotowy koktajl przelewamy do buteleczek lub szklanek.