
Składniki:
- 300 g ugotowanych ziemniaków
- 150 g upieczonej dyni piżmowej (bez skóry)
- 100 g Bio Kaszki 4 Zbóż
- 4 płaskie łyżki skrobi z tapioki
- 2 Bio Warzywne Różdżki Smaku Dynia
- odrobina kaszki do obtoczenia
Wykonanie:
Ugotowane, jeszcze ciepłe ziemniaki ubijamy tłuczkiem wraz z upieczoną dynią. Przekładamy do miski, wsypujemy Bio Różdżki Smaku, a następnie stopniowo dodajemy kaszkę. Ugniatamy ciasto (będzie zwarte, ale może się kleić). Nabieramy porcję ciasta, w dłoniach formujemy małe kulki, obtaczamy je w kaszce i układamy na desce obsypanej skrobią lub kaszką. Za pomocą widelca spłaszczamy każdą kulkę. W większym garnku zagotowujemy wodę. Wkładamy do niej tyle kluseczek, by mogły swobodnie pływać. Od momentu wypłynięcia na powierzchnię gotujemy je przez 2 minuty.