Wersje językowe
Kategorie wpisów
Bestsellery
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana

16,18 zł

szt.
Bio Kaszka Piernikowa
Bio Kaszka Piernikowa

15,99 zł

Cena regularna: 19,04 zł

Najniższa cena: 19,04 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana

16,18 zł

szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana

16,18 zł

szt.
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku

19,04 zł

szt.
Bio eksPandy Amarantus
Bio eksPandy Amarantus

13,32 zł

szt.
Bio Warzywne Różdżki Smaku
Bio Warzywne Różdżki Smaku

17,13 zł

szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Pomysły na wykorzystanie kaszek z Boxa No Waste 5
Pomysły na wykorzystanie kaszek z Boxa No Waste

Kaszki z Boxa No Waste - przepisy i pomysły na wykorzystanie

Gofry marchewkowe z Bio Kaszką Jaglaną 

Składniki:

Przygotowanie:

Włącz gofrownicę, by dobrze się rozgrzała. Marchew obierz i zetrzyj na najmniejszych oczkach tarkiPrzełóż do miski. Oddziel białko od żółtkaŻółtko dodaj do marchewki, a białko przelej do miseczki i ubij na sztywną pianę i ponownie wymieszaj łyżkąNakładaj porcje ciasta na płytki gofrownicy (nie otwieraj jej podczas pieczenia gofrów!).  

Studź gofry na kratcepodawaj posypane Bio owocowymi i warzywnymi Różdżkami Smaku.

Puchate placuszki z Bio Kaszką Jaglano-Owsianą  

Składniki:

Przygotowanie:

Do miski wsyp kaszkęzalej mlekiem i wymieszajRozbij jajkożółtko dodaj do kaszkibiałko ubij  w osobnym naczyniu na sztywną pianę. Banana obierz i rozgnieć widelcem na papkędodaj do kaszkiPołącz całośćdodaj szczyptę cynamonupianę białka i delikatnie wymieszaj. Możesz podzielić ciasto na dwie porcje i do jednej dodać Różdżkę Smaku malina, a do drugiej szpinakowąplacki zyskają ciekawy kolor i inny smakRozgrzej patelnię. Na suchą patelnię nadkładaj małe porcje ciastaSmaż przez moment, a następnie przewróć na drugą stronęlekko dociśnij szpatułką i smażaż placki będą dobrze usmażone w środku. 

 

Miękkie babeczki z Bio Kaszką Owsianą

Składniki:

  • 1 opakowanie Bio Kaszki Owsianej
  • 1 miękka gruszka
  • 1 słodkie jabłko
  • 1 jajko
  • ½ szklanki napoju roślinnego lub mleka krowiego
  • ½ szklanki oleju rzepakowego
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • Bio eksPandy Komosa lub inne ekspandowane zboże

Przygotowanie:

Piekarnik nastaw na 200’C z termoobiegiem. Przygotuj foremki na muffinki (12 sztuk). Owoce obierz i usuń gniazda nasienne. Pokrój na mniejsze kawałki, a następnie zblenduj na papkę. Przelej do miski. Dodaj jajko, olej, mleko i dokładnie wymieszaj. Wsyp kaszkę, proszek do pieczenia

 i ponownie wymieszaj. Przelej ciasto do foremek, napełniając każdą do ¾ wysokości. Posyp ekspandowaną komosą. Wstaw foremki na środkowy poziom piekarnika i piecz 20 minut.

 

Gofry cukiniowo-dyniowe z Bio Kaszką 4 Zbóż

Składniki:

Przygotowanie:

Napój roślinny zmiksuj z kaszką i skrobią lub budyniem. Dodaj starte warzywa oraz – opcjonalnie – Bio Różdżkę Smaku, dokładnie wymieszaj. Wlej olej, ponownie wymieszaj i odstaw na czas nagrzewania się gofrownicy. Smaż bez smarowania kratek. Nakładaj ciasto łyżką (powinno być gęste jak na placuszki). Po 3 minutach gofry są gotowe, miękkie i delikatnie chrupiące. Jeśli wolisz bardziej chrupiące, smaż je jeszcze przez minutę. Odkładaj je na chwilę na kratkę do studzenia.

 

 

Naleśniki z Bio Kaszki Owsiano-Jaglano-Gryczanej

Składniki:

Przygotowanie:

Do miski wsyp szklankę kaszki owsiano-jaglano-gryczanej, dodaj jajko, mleko, wodę gazowaną

i odrobinę oleju. Wszystko mieszaj mikserem przez kilka minut, aż do połączenia się składników. Dla starszych do ciasta można także dodać sól/cukier.

Na rozgrzaną patelnię powoli wlewaj ciasto i smaż z obu stron. Aby dodać koloru możesz dodać do ciasta ulubione Różdżki/ Łyżki Smaku.

W podanym przepisie można także część kaszki zastąpić mąką.

Nadzienie do naleśników może być zarówno słodkie, jak i wytrawne.

 

 

Kolorowe drożdżowe bułeczki z Bio Kaszką 5 Zbóż

Składniki:

  • 1 opakowanie Bio Kaszki 5 Zbóż
  • 300 g mąki pszennej
  • 300 ml ciepłej wody
  • 25 g świeżych drożdży
  • 1 łyżeczka soli
  • szczypta cukru
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • opcjonalnie wybrane Bio Różdżki Smaku, np. szpinak, burak

Przygotowanie:

Do miski rozkrusz drożdże i przygotuj z nimi rozczyn mieszając je z wodą. Dodaj do nich szczyptę cukru i 2 łyżki mąki. Wymieszaj i zostaw na 20 minut pod przykryciem. W misce połącz wszystkie składniki- kaszkę, mąkę, sól, rozczyn i olej. Możesz również dodać Bio Różdzki Smaku. Jeśli chcesz, żeby bułeczki były zielone- wybierz Bio Różdżkę Szpinak.  Zagniataj ciasto, aż będzie gładkie 

i elastyczne. Formuj bułeczki i układaj je na blaszce wyłożonej papierem. Przykryj je ściereczką i odstaw na kilkanaście minut do wyrośnięcia.  Bułki piecz w 200 °C przez 15-30 minut w zależności od wielkości bułek.

 

Box No Waste - co to właściwie jest?

Box NO-WASTE powstała w myśl ruchu starającego się ograniczać generowanie śmieci i odpadów, tak aby i u nas nic się nie marnowało. 

W skład Boxu No Waste wchodzi aż 15 kaszek z datą przydatności do końca lutego i sprzedajemy za jedyne 50 zł. Ponad 72% TANIEJ!!! Kaszki do ostatniego dnia miesiąca są pełnowartościowym produktem - suchym, sypkim i nie psującym się. Idealne dla dużej rodziny lub do obdarowania bliskich czymś zdrowym i pełnowartościowym!

W skład skrzyni wchodzą nasze bestsellerowe kaszki: 

  • 5x Bio Kaszka Owsiano-Jaglana  
  • 4x Bio Kaszka Jaglana
  • 3x Bio Kaszka 5 zbóż
  • 1x Bio Kaszka Owsiano-Jaglano-Gryczana
  • 1x Bio Kaszka Owsiana
  • 1x Bio Kaszka 4 Zbóż

 

Komentarze do wpisu (5)

4 stycznia 2022

Witam, czy z przepisu na gofry można też zrobić placuszki ?

5 stycznia 2022

Olsa90 - jak najbardziej :)

5 stycznia 2022

Czym zastąpić jajko w Państwa gofrach?

5 stycznia 2022

Ania87 - zapraszamy! helpa.pl/blog-parentingowy/dieta-bez-jaj

8 lutego 2022

Czy mogę zastąpić banana w placuszkach?

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium