KASZKA Z SAMOPSZY Z MASŁEM ORZECHOWYM I OWOCAMI
Z poniżej podanego przepisu wychodzą dwie porcje kaszki.
Składniki:
- 4 łyżki BIO Kaszki z Samopszy
- 400 ml mleka krowiego lub roślinnego
- 2 płaskie łyżki 100% Pasty z orzeszków arachidowych prażonych
- Jabłko, gruszka
- Opcjonalnie Bio EksPandy Gryka
- Łyżka syropu klonowego*
Przygotowanie:
- Do garnuszka z mlekiem wsyp powoli kaszkę i doprowadź do wrzenia, cały czas mieszając.
- Gotuj 2-3 minuty aż zgęstnieje, dodaj syrop klonowy, wymieszaj i przelej do misek.
- Do każdej porcji dodaj pokrojone jabłko, gruszkę i masło orzechowe. Całość możesz posypać eksPandowaną gryką.
Smacznego!
*W przypadku przygotowywania kaszki dla najmłodszych nie dodajemy syropu klonowego ze względu na zawartość cukru.