HELPA Sklep Producenta
Kategorie wpisów
Bestsellery
BIO Kaszka Błyskawiczna Kakao 35 g
BIO Kaszka Błyskawiczna Kakao 35 g

3,99 zł

Cena regularna: 4,99 zł

Najniższa cena: 4,99 zł
BIO Kaszka błyskawiczna cynamon 35 g
BIO Kaszka błyskawiczna cynamon 35 g

3,99 zł

Cena regularna: 4,99 zł

Najniższa cena: 4,99 zł
szt.
Bio Kaszka z Wanilią Burbońską
Bio Kaszka z Wanilią Burbońską

17,59 zł

Cena regularna: 21,99 zł

Najniższa cena: 19,99 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglana 200 g
Bio Kaszka Jaglana 200 g

18,99 zł

szt.
Bio Kaszka z Kakao i Daktylami 200 g
Bio Kaszka z Kakao i Daktylami 200 g

21,99 zł

szt.
Bio eksPandy Gryka 50 g (bliska data 31.05.2025)
Bio eksPandy Gryka 50 g (bliska data 31.05.2025)

6,29 zł

Cena regularna: 10,49 zł

Najniższa cena: 6,29 zł
szt.
BIO Łódeczki Kakao 260 g
BIO Łódeczki Kakao 260 g

21,99 zł

szt.
Bio eksPandy Amarantus 100 g
Bio eksPandy Amarantus 100 g

13,99 zł

szt.
Bio Kaszka Owsiana 200 g
Bio Kaszka Owsiana 200 g

18,99 zł

szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż 200 g
Bio Kaszka 5 Zbóż 200 g

18,99 zł

szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż 200 g
Bio Manna Dawnych Zbóż 200 g

18,99 zł

szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Kaszka z komosy ryżowej na mleku kokosowym ze śliwkami 0
Kaszka z komosy ryżowej na mleku kokosowym ze śliwkami

KASZKA Z KOMOSY RYŻOWEJ NA MLEKU KOKOSOWYM ZE ŚLIWKAMI

Składniki:

  • 1 puszka mleka kokosowego i 2 szklanki wody
  • 3 łyżki syropu klonowego*
  • 4 daktyle
  • kilka plasterków suszonych bananów
  • 1 łyżeczka siemienia lnianego
  • 1 łyżka kruszonych ziaren kakaowca
  • 8 łyżek  BIO Kaszki z Komosy Ryżowej i Prosa
  • mrożone śliwki
  • suszona żurawina
  • liofilizowane i sproszkowane śliwki

Jak zrobić kaszkę z komosy ryżowej na mleku ze śliwkami:

  1. Do garnka wlewamy wodę, mleko kokosowe i podgrzewamy.
  2. Dodajemy syrop klonowy, kruszone ziarna kakaowca, posiekane daktyle, suszone banany i siemię lniane.
  3. Kiedy mleko zaczyna się gotować, wsypujemy cienką stróżką kaszkę, nieustannie mieszając.
  4. Kaszkę cały czas mieszamy i gotujemy ok. 1-2 minuty, aż zgęstnieje i straci surowość.
  5. Po ugotowaniu przelewamy ją do miseczek, proponujemy do płaskich - wówczas kaszka szybciej stygnie.
  6. Kaszkę dekorujemy pokrojonymi śliwkami i żurawiną. Całość posypujemy sproszkowanymi, liofilizowanymi śliwkami.

Smacznego!

*W przypadku gotowania dla najmłodszych, pomiń syrop klonowy w przepisie.

 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium