Kaszka waniliowa z malinami - wspomnienie dzieciństwa
Nasze beztroskie dzieciństwo ma smak kaszki z wanilią, podawanej z domowym dżemem malinowym babci. Obecnie też ją jadamy, tylko w nieco zmienionej, ale równie pysznej wersji.
SKŁADNIKI:
- 1 szklanka mleka lub napoju roślinnego
- 2-3 łyżki Bio Kaszki Jaglano-Orkiszowej z Wanilią Burbońską
- łyżeczka miodu lub ksylitolu - opcjonalnie
- maliny w dowolnej formie - łyżka domowego dżemu, ciepłych malin, BIO Łyżka Smaku Malina lub BIO Suchy Prowiant Malina
- Bio Ekspandy Komosa - do posypania
WYKONANIE:
Ugotuj kaszkę według przepisu na opakowaniu: dodaj 2-3 łyżki kaszki do zimnego płynu i gotuj 2-3 minuty, cały czas mieszając. Wlej do miseczki, dodaj łyżkę domowego dżem lub liofilizowanych malin i posyp ulubionymi EksPandami.
Smacznego!