
KASZKA JAGLANO-GRYCZANA NA MLEKU OWSIANYM Z JABŁKIEM
Przepis został przygotowany przez trener i dietetyk, Paulinę Korol.
Kaloryczność porcji dla mamy: 427kcal
Składniki:
- 4 łyżki Bio Kaszka Jaglano-Gryczana z Amarantusem
- 1,5 szklanki napoju owsianego o dobrym składzie
- 2 łyżeczki Łyżka Smaku Owoce Leśne
- 1 starte jabłko
Dodatkowo dla mamy:
- ½ łyżeczki cynamonu
- 2 łyżeczki masła orzechowego 100%
Przygotowanie:
W garnuszku podgrzej napój owsiany, powoli wsyp kaszkę i gotuj na małym ogniu około 2-3 minuty, cały czas mieszając. Dodaj starte jabłko, wymieszaj i poczekaj aż kaszka zgęstnieje. Porcję dla dziecka przełóż do miseczki.
Do porcji dla mamy dodaj masło orzechowe i cynamon.
Smacznego!