Kategorie przepisów
Bestsellery
Bio Kaszka Orkiszowa z Ciecierzycą - BLISKA DATA
Bio Kaszka Orkiszowa z Ciecierzycą - BLISKA DATA
19,04 zł 11,42 zł
szt.
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku
19,04 zł
szt.
Bio Kulki Gryczano-Orkiszowe z Kakao
Bio Kulki Gryczano-Orkiszowe z Kakao
16,18 zł
szt.
Bio Kaszka 4 Zbóż
Bio Kaszka 4 Zbóż
17,13 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana - BLISKA DATA
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana - BLISKA DATA
16,18 zł 8,09 zł
szt.
Bio Baton Antek
Bio Baton Antek
6,66 zł
szt.
Bio Kulki Jaglano-Orkiszowe
Bio Kulki Jaglano-Orkiszowe
16,18 zł
szt.
Chmura tagów
Szpinakowe Kule Rybne 0
Szpinakowe Kule Rybne

SZPINAKOWA PASTA Z WĘDZONEGO PSTRĄGA I SERKA

Propozycja przekąskowa – kanapeczki z wędzonym pstrągiem.

SKŁADNIKI:

|12 kul|

  • 1-2 Różdżki Smaku (2 g) SZPINAK
  • 70 g filetów pstrąga wędzonego
  • 1 łyżka serka śmietankowego puszystego
  • 1/2 dość twardej brzoskwini
  • 1 garść kiełków rzodkiewki
  • 1/4 czerwonej cebuli
  • 3 łyżki pestek słonecznika
  • Świeżo mielony pieprz
  • Pieczywo chrupkie do podania

PRZYGOTOWANIE:

  1. Pestki słonecznika prażymy na suchej patelni.
  2. Cebulę i brzoskwinię kroimy w drobną kosteczkę.
  3. Pstrąga rozdrabniamy widelcem, dokładnie mieszamy z serkiem śmietankowym, świeżo mielonym pieprzem, Różdżkami Smaku, cebulą i 2 łyżkami pestek słonecznika. Na koniec całość łączymy delikatnie z kosteczkami brzoskwini. Z tak przygotowanej masy formujemy kule o średnicy około 1-1,5 cm, które obtaczamy w posiekanych kiełkach rzodkiewki wymieszanych z pozostałymi pestkami słonecznika
  4. Kule podajemy na przykład na kosteczkach pieczywa chrupkiego, mini krążkach ryżowych lub krakersach.

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium