SZPINAKOWA PASTA Z WĘDZONEGO PSTRĄGA I SERKA
Propozycja przekąskowa – kanapeczki z wędzonym pstrągiem.
SKŁADNIKI:
|12 kul|
- 1-2 Różdżki Smaku Szpinak
- 70 g filetów pstrąga wędzonego
- 1 łyżka serka śmietankowego puszystego
- 1/2 dość twardej brzoskwini
- 1 garść kiełków rzodkiewki
- 1/4 czerwonej cebuli
- 3 łyżki pestek słonecznika
- świeżo mielony pieprz
- pieczywo chrupkie do podania
PRZYGOTOWANIE:
- Pestki słonecznika prażymy na suchej patelni.
- Cebulę i brzoskwinię kroimy w drobną kosteczkę.
- Pstrąga rozdrabniamy widelcem, dokładnie mieszamy z serkiem śmietankowym, świeżo mielonym pieprzem, Różdżkami Smaku, cebulą i 2 łyżkami pestek słonecznika. Na koniec całość łączymy delikatnie z kosteczkami brzoskwini. Z tak przygotowanej masy formujemy kule o średnicy około 1-1,5 cm, które obtaczamy w posiekanych kiełkach rzodkiewki wymieszanych z pozostałymi pestkami słonecznika
- Kule podajemy na przykład na kosteczkach pieczywa chrupkiego, mini krążkach ryżowych lub krakersach.