HELPA Sklep Producenta
Kategorie wpisów
Bestsellery
Batonik Truskawka 20 g - NOWY SKŁAD
Batonik Truskawka 20 g - NOWY SKŁAD

2,99 zł

szt.
Bio Kaszka z Kakao i Daktylami
Bio Kaszka z Kakao i Daktylami

21,99 zł

szt.
Bio eksPandy Amarantus 100 g
Bio eksPandy Amarantus 100 g

13,99 zł

szt.
Bio eksPandy Gryka 50 g (bliska data 31.08.2025)
Bio eksPandy Gryka 50 g (bliska data 31.08.2025)

6,29 zł

Cena regularna: 10,49 zł

Najniższa cena: 10,49 zł
szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż 200 g
Bio Kaszka 5 Zbóż 200 g

18,99 zł

szt.
Bio Kaszka z Daktylami i Szpinakiem
Bio Kaszka z Daktylami i Szpinakiem

21,99 zł

szt.
HELPAka - zestaw 6 kaszek bestsellerowych
HELPAka - zestaw 6 kaszek bestsellerowych

85,99 zł

Cena regularna: 113,97 zł

Najniższa cena: 103,98 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglana 200 g
Bio Kaszka Jaglana 200 g

18,99 zł

szt.
Bio Kaszka Owsiana 200 g
Bio Kaszka Owsiana 200 g

18,99 zł

szt.
Bio Suchy Prowiant Truskawka 20 g  (bliska data 31.07.2025)
Bio Suchy Prowiant Truskawka 20 g (bliska data 31.07.2025)

9,55 zł

Cena regularna: 19,09 zł

Najniższa cena: 11,45 zł
szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Kokosowo-jaglane jagodowe praliny 0
Kokosowo-Jaglane Jagodowe Praliny

Kokosowo-jaglane jagodowe praliny

Kto lubi kokos i migdały?

Zapraszamy na kolorowe pralinki z kaszy jaglanej, które mogą być świetną przekąską lub pięknym dodatkiem do kaszki.

 

SKŁADNIKI:
  • 1 szklanka suchej kaszy jaglanej
  • 1 szklanka mleczka kokosowego
  • 200 g wiórków kokosowych
  • 100 g płatków migdałowych
  • 2-3 łyżki ksylitolu (opcjonalnie)
  • Bio Różdżka Smaku lub Bio Łyżka Smaku

 

PRZYGOTOWANIE:
  1. Kaszę jaglaną gotujemy na mleku ryżowym lub wodzie.
  2. Do ugotowanej kaszy dodajemy około 4-5 czubatych łyżek mleczka kokosowego i płatki migdałowe (opcjonalnie cukier). Delikatnie blendujemy kilka sekund przy pomocy blendera (ale nie na gładką masę – tylko trochę).
  3. Dodajemy wiórki kokosowe. Dokładnie mieszamy i ugniatamy – najlepiej rękami.
  4. Do gotowej masy dodajemy dowolną Różdżkę lub Łyżkę Smaku. U nas Jagodowa Różdżka Smaku.
  5. Formujemy kulki i obtaczamy w wiórkach kokosowych (można też oblać czekoladą).
  6. Jemy jako pralinki lub dodajemy do kaszki.

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium