Kategorie przepisów
Bestsellery
Bio Baton Antek
Bio Baton Antek
6,66 zł 2,99 zł
szt.
Bio Baton Fela
Bio Baton Fela
6,66 zł 2,99 zł
szt.
Bio Baton Tosia
Bio Baton Tosia
6,99 zł 2,99 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana
16,18 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiana z Daktylami i Szpinakiem
Bio Kaszka Owsiana z Daktylami i Szpinakiem
19,04 zł 17,14 zł
szt.
Bio Kaszka z Samopszy
Bio Kaszka z Samopszy
17,13 zł 8,57 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
16,18 zł
szt.
Bio Warzywne Różdżki Smaku
Bio Warzywne Różdżki Smaku
17,13 zł
szt.
Chmura tagów
Kokosowo-jaglane jagodowe praliny 0
Kokosowo-Jaglane Jagodowe Praliny

Kto lubi kokos i migdały?

Zapraszamy na kolorowe pralinki z kaszy jaglanej, które mogą być świetną przekąską lub pięknym dodatkiem do kaszki.

 

SKŁADNIKI:
  • 1 szklanka suchej kaszy jaglanej
  • 1 szklanka mleczka kokosowego
  • 200 g wiórków kokosowych
  • 100 g płatków migdałowych
  • 2-3 łyżki ksylitolu (opcjonalnie)
  • Bio Różdżka Smaku lub Bio Łyżka Smaku

 

PRZYGOTOWANIE:
  1. Kaszę jaglaną gotujemy na mleku ryżowym lub wodzie.
  2. Do ugotowanej kaszy dodajemy około 4-5 czubatych łyżek mleczka kokosowego i płatki migdałowe (opcjonalnie cukier). Delikatnie blendujemy kilka sekund przy pomocy blendera (ale nie na gładką masę – tylko trochę).
  3. Dodajemy wiórki kokosowe. Dokładnie mieszamy i ugniatamy – najlepiej rękami.
  4. Do gotowej masy dodajemy dowolną Różdżkę lub Łyżkę Smaku. U nas Jagodowa Różdżka Smaku.
  5. Formujemy kulki i obtaczamy w wiórkach kokosowych (można też oblać czekoladą).
  6. Jemy jako pralinki lub dodajemy do kaszki.

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium