Jaglany deser kokosowo-czekoladowy a'la Bounty
Składniki:
- 4 łyżki Bio Kaszki Jaglanej
- 400 ml napoju kokosowego
- 100-150 g wiórków kokosowych
- 1 tabliczka gorzkiej czekolady
- 3 łyżki oleju kokosowego
- cukier trzcinowy lub miód - opcjonalnie, przygotowując danie dla najmłodszych pomiń
Przygotowanie:
Bio Kaszkę Jaglaną ugotuj według przepisu na opakowaniu. Gdy kaszka będzie gotowa, dodaj do niej wiórki kokosowe oraz cukier/miód i dokładnie wymieszaj. W drugim garnuszku umieść połamaną na kostki czekoladę oraz olej kokosowy. Podgrzewaj czekoladę często mieszając, aż do jej całkowitego rozpuszczenia. Do słoiczków nakładaj na zmianę warstwę kaszki z wiórkami i czekoladę. Jeżeli lubisz smak kokosa, dodatkowo możesz posypać każdą warstwę czekolady wiórkami kokosowymi. Po ostygnięciu wstaw deser na kilka minut do lodówki, aby czekolada stężała.