Wersje językowe
Kategorie wpisów
Bestsellery
Bio Kaszka Owsiano-Gryczana z Karobem i Cynamonem Cejlońskim (BLISKA DATA 31.05.2024)
Bio Kaszka Owsiano-Gryczana z Karobem i Cynamonem Cejlońskim (BLISKA DATA 31.05.2024)

12,00 zł

Cena regularna: 19,99 zł

Najniższa cena: 12,00 zł
szt.
Batonik Truskawka
Batonik Truskawka

4,19 zł

szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana

16,99 zł

szt.
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku

17,99 zł

Cena regularna: 19,99 zł

Najniższa cena: 17,14 zł
szt.
Batonik Czarna Porzeczka
Batonik Czarna Porzeczka

4,19 zł

szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż
Bio Kaszka 5 Zbóż

16,99 zł

szt.
Bio Grys Liofilizowany Kosteczki Truskaweczki
Bio Grys Liofilizowany Kosteczki Truskaweczki

15,29 zł

Cena regularna: 16,99 zł

Najniższa cena: 16,18 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana

16,99 zł

szt.
Bio Grys Liofilizowany Drobinki Malinki
Bio Grys Liofilizowany Drobinki Malinki

15,29 zł

Cena regularna: 16,99 zł

Najniższa cena: 16,18 zł
szt.
Batonik Kakao
Batonik Kakao

4,99 zł

szt.
Bio Kaszka z Samopszy
Bio Kaszka z Samopszy

17,99 zł

szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Jabłkowo-cynamonowe tosty francuskie 0
Przepis na jabłkowo-cynamonowe tosty francuskie

JABŁKOWO-CYNAMONOWE TOSTY FRANCUSKIE

Tosty francuskie to znany patent na wykorzystanie pieczywa nie pierwszej świeżości - jak to u nas często bywa - w duchu ZERO WASTE. Dzięki BIO Pudrowi Jabłkowemu - tosty nabierają wyjątkowego smaku i aromatu!

Za przepis dziękujemy autorce bloga Dorota Smakuje.

 

Składniki na tosty francuskie:

  • 1 bochenek czerstwego pieczywa / kilka bułek
  • 2 duże jajka
  • 100g jogurtu
  • 100ml mleka
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 2 łyżki BIO Pudru jabłkowego
  • olej do smażenia / masło

 

 Wykonanie:

  1. W głębokim talerzu rozbijamy jajka i mieszamy je widelcem.
  2. Do jajek dodajemy jogurt, BIO Puder jabłkowy, cynamon i dokładnie mieszamy.
  3. Następnie dodajemy mleko i ponownie mieszamy.
  4. Rozgrzewamy patelnię.
  5. Bułkę lub inne pieczywo kroimy w plastry.
  6. W jajecznej mieszance moczymy kawałki chleba i smażymy na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju.
  7. Smażymy na złoto z obu stron do lekkiego przyrumienienia.
  8. Podajemy z dowolnymi dodatkami.

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium