Blog
Bestsellery
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana
11,99 zł
szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż
Bio Manna Dawnych Zbóż
12,99 zł
szt.
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku
14,99 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana
11,99 zł
szt.
Bio Kulka Jaglano-Orkiszowa
Bio Kulka Jaglano-Orkiszowa
11,99 zł
szt.
Bio Kaszka z Amarantusa
Bio Kaszka z Amarantusa
12,99 zł
szt.
Bio eksPandy Amarantus
Bio eksPandy Amarantus
6,99 zł
szt.
Płatki - Łatki Jaglano - Gryczane
Płatki - Łatki Jaglano - Gryczane
6,99 zł
szt.
Bio Kaszka 4 Zbóż  - Krótka Data
Bio Kaszka 4 Zbóż - Krótka Data
12,99 zł 6,49 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
11,99 zł
szt.
Chmura tagów
Przepis na jabłkowo-cynamonowe tosty francuskie 0
Przepis na jabłkowo-cynamonowe tosty francuskie

PRZEPIS NA JABŁKOWO-CYNAMONOWE TOSTY FRANCUSKIE

Tosty francuskie to znany patent na wykorzystanie pieczywa nie pierwszej świeżości - jak to u nas często bywa - w duchu ZERO WASTE. Dzięki BIO Pudrowi Jabłkowemu - tosty nabierają wyjątkowego smaku i aromatu!

Za przepis dziękujemy autorce bloga Dorota Smakuje.

 

Składniki na tosty francuskie:

  • 1 bochenek czerstwego pieczywa / kilka bułek
  • 2 duże jajka
  • 100g jogurtu
  • 100ml mleka
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 2 łyżki BIO Pudru jabłkowego
  • olej do smażenia / masło

 

 Wykonanie:

  1. W głębokim talerzu rozbijamy jajka i mieszamy je widelcem.
  2. Do jajek dodajemy jogurt, BIO Puder jabłkowy, cynamon i dokładnie mieszamy.
  3. Następnie dodajemy mleko i ponownie mieszamy.
  4. Rozgrzewamy patelnię.
  5. Bułkę lub inne pieczywo kroimy w plastry.
  6. W jajecznej mieszance moczymy kawałki chleba i smażymy na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju.
  7. Smażymy na złoto z obu stron do lekkiego przyrumienienia.
  8. Podajemy z dowolnymi dodatkami.

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl