Wersje językowe
Kategorie wpisów
Bestsellery
Batonik Truskawka
Batonik Truskawka

2,93 zł

Cena regularna: 4,19 zł

Najniższa cena: 4,19 zł
szt.
BIO Łódeczki Kakao 130 g
BIO Łódeczki Kakao 130 g

16,99 zł

szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana

16,99 zł

szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż
Bio Manna Dawnych Zbóż

17,99 zł

szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż
Bio Kaszka 5 Zbóż

16,99 zł

szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana

16,99 zł

szt.
Suchy Prowiant Truskawka
Suchy Prowiant Truskawka

7,99 zł

szt.
Suchy Prowiant Borówka
Suchy Prowiant Borówka

7,99 zł

szt.
Batonik Kakao
Batonik Kakao

3,49 zł

Cena regularna: 4,99 zł

Najniższa cena: 2,98 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano-Owsiana
Bio Kaszka Jaglano-Owsiana

16,99 zł

szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Jabłkowo-cynamonowe tosty francuskie 0
Przepis na jabłkowo-cynamonowe tosty francuskie

JABŁKOWO-CYNAMONOWE TOSTY FRANCUSKIE

Tosty francuskie to znany patent na wykorzystanie pieczywa nie pierwszej świeżości - jak to u nas często bywa - w duchu ZERO WASTE. Dzięki BIO Pudrowi Jabłkowemu - tosty nabierają wyjątkowego smaku i aromatu!

Za przepis dziękujemy autorce bloga Dorota Smakuje.

 

Składniki na tosty francuskie:

  • 1 bochenek czerstwego pieczywa / kilka bułek
  • 2 duże jajka
  • 100g jogurtu
  • 100ml mleka
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 2 łyżki BIO Pudru jabłkowego
  • olej do smażenia / masło

 

 Wykonanie:

  1. W głębokim talerzu rozbijamy jajka i mieszamy je widelcem.
  2. Do jajek dodajemy jogurt, BIO Puder jabłkowy, cynamon i dokładnie mieszamy.
  3. Następnie dodajemy mleko i ponownie mieszamy.
  4. Rozgrzewamy patelnię.
  5. Bułkę lub inne pieczywo kroimy w plastry.
  6. W jajecznej mieszance moczymy kawałki chleba i smażymy na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju.
  7. Smażymy na złoto z obu stron do lekkiego przyrumienienia.
  8. Podajemy z dowolnymi dodatkami.

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium