HELPA Sklep Producenta
Kategorie wpisów
Bestsellery
Batonik Truskawka 20 g - NOWY SKŁAD
Batonik Truskawka 20 g - NOWY SKŁAD

2,99 zł

szt.
Bio Kaszka z Wanilią Burbońską
Bio Kaszka z Wanilią Burbońską

21,99 zł

szt.
Bio Kaszka z Kakao i Daktylami
Bio Kaszka z Kakao i Daktylami

21,99 zł

szt.
Bio eksPandy Amarantus 100 g
Bio eksPandy Amarantus 100 g

13,99 zł

szt.
Bio eksPandy Gryka 50 g (bliska data 31.08.2025)
Bio eksPandy Gryka 50 g (bliska data 31.08.2025)

6,29 zł

Cena regularna: 10,49 zł

Najniższa cena: 10,49 zł
szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż 200 g
Bio Kaszka 5 Zbóż 200 g

18,99 zł

szt.
Bio Kaszka z Daktylami i Szpinakiem
Bio Kaszka z Daktylami i Szpinakiem

21,99 zł

szt.
HELPAka - zestaw 6 kaszek bestsellerowych
HELPAka - zestaw 6 kaszek bestsellerowych

85,99 zł

Cena regularna: 113,97 zł

Najniższa cena: 103,98 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglana 200 g
Bio Kaszka Jaglana 200 g

18,99 zł

szt.
Bio Kaszka Owsiana 200 g
Bio Kaszka Owsiana 200 g

18,99 zł

szt.
Bio Suchy Prowiant Truskawka 20 g  (bliska data 31.07.2025)
Bio Suchy Prowiant Truskawka 20 g (bliska data 31.07.2025)

9,55 zł

Cena regularna: 19,09 zł

Najniższa cena: 11,45 zł
szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Gwiaździsty jabłecznik 0
Gwiaździsty jabłecznik

GWIAŹDZISTY JABŁECZNIK - PRZEPIS

Składniki na prażone jabłka:

 Składniki na ciasto (tortownica 21 cm):

 Pozostałe składniki:

 

Przygotowanie:

  1. Jabłka obieramy, kroimy w większą kostkę i wkładamy do garnuszka. Podlewamy 4 łyżkami wody, wsypujemy cukier i zagotowujemy. Zmniejszamy ogień i gotujemy do czasu aż jabłka zaczną się rozpadać. Dodajemy truskawkową Różdżkę Smaku/ Łyżkę Smaku, dokładnie mieszamy, a następnie studzimy.
  2. Wszystkie składniki na ciasto umieszczamy w misie i wyrabiamy ręką (aż uzyskamy zwarte ciasto). Odkładamy niewielką część, łączymy z 1 jagodową Różdżką Smaku/Łyżką Smaku, ponownie ugniatamy, aż uzyskamy ciasto o jednolitym kolorze. Następnie po rozwałkowaniu wycinamy potrzebną ilość gwiazdek (mniej lub więcej w zależności od wielkości wykrawaczki).
  3. Pozostałą część ciasta wklepujemy na spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Podsypujemy 2 łyżkami kaszy manny, a następnie wykładamy uprażone jabłka. Na wierzchu układamy jagodowe gwiazdki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez około 40 minut (grzanie góra-dół).
  4. Schłodzony jabłecznik posypujemy dyniowym pyłkiem.

 

Jabłecznik

 

Kolorowy jabłecznik

 

 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium