Wersje językowe
Kategorie wpisów
Bestsellery
Bio Kaszka Owsiano-Gryczana z Karobem i Cynamonem Cejlońskim (BLISKA DATA 31.05.2024)
Bio Kaszka Owsiano-Gryczana z Karobem i Cynamonem Cejlońskim (BLISKA DATA 31.05.2024)

10,00 zł

Cena regularna: 19,99 zł

Najniższa cena: 12,00 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano-Orkiszowa z Wanilią Burbońską
Bio Kaszka Jaglano-Orkiszowa z Wanilią Burbońską

13,99 zł

Cena regularna: 19,99 zł

Najniższa cena: 15,23 zł
szt.
Batonik Truskawka
Batonik Truskawka

4,19 zł

szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana

16,99 zł

szt.
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku

19,99 zł

szt.
Zestaw Płatków Śniadaniowych
Zestaw Płatków Śniadaniowych

19,99 zł

Cena regularna: 29,97 zł

Najniższa cena: 29,97 zł
szt.
Batonik Czarna Porzeczka
Batonik Czarna Porzeczka

4,19 zł

szt.
Bio Kaszka Orkiszowo-Owsiana z Kakao i Daktylami
Bio Kaszka Orkiszowo-Owsiana z Kakao i Daktylami

16,99 zł

Cena regularna: 19,99 zł

Najniższa cena: 19,04 zł
szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż
Bio Manna Dawnych Zbóż

17,99 zł

szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana

16,99 zł

szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Gwiaździsty jabłecznik 0
Gwiaździsty jabłecznik

GWIAŹDZISTY JABŁECZNIK - PRZEPIS

Składniki na prażone jabłka:

 Składniki na ciasto (tortownica 21 cm):

 Pozostałe składniki:

 

Przygotowanie:

  1. Jabłka obieramy, kroimy w większą kostkę i wkładamy do garnuszka. Podlewamy 4 łyżkami wody, wsypujemy cukier i zagotowujemy. Zmniejszamy ogień i gotujemy do czasu aż jabłka zaczną się rozpadać. Dodajemy truskawkową Różdżkę Smaku/ Łyżkę Smaku, dokładnie mieszamy, a następnie studzimy.
  2. Wszystkie składniki na ciasto umieszczamy w misie i wyrabiamy ręką (aż uzyskamy zwarte ciasto). Odkładamy niewielką część, łączymy z 1 jagodową Różdżką Smaku/Łyżką Smaku, ponownie ugniatamy, aż uzyskamy ciasto o jednolitym kolorze. Następnie po rozwałkowaniu wycinamy potrzebną ilość gwiazdek (mniej lub więcej w zależności od wielkości wykrawaczki).
  3. Pozostałą część ciasta wklepujemy na spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Podsypujemy 2 łyżkami kaszy manny, a następnie wykładamy uprażone jabłka. Na wierzchu układamy jagodowe gwiazdki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez około 40 minut (grzanie góra-dół).
  4. Schłodzony jabłecznik posypujemy dyniowym pyłkiem.

 

Jabłecznik

 

Kolorowy jabłecznik

 

 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium