
Gofry z domową konfiturą z owoców leśnych
Składniki:
- 1 szklanka Bio Kaszki Orkiszowo-Owsianej z Kakao i Daktylami
- 1/3 sztuki dojrzałego banana
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 szklanka napoju sojowego
- 2 łyżki oleju rzepakowego (do ciasta) + olej do posmarowania gofrownicy
- opcjonalnie 1 łyżka syropu klonowego lub 2 sztuki suszonych daktyli
Składniki do domowej konfitury:
- 1/2 szklanki mrożonych owoców leśnych
- 1 łyżka Bio Pudru Jabłkowego
Przygotowanie:
Gofry: Zblenduj wszystkie składniki na gładkie ciasto. Nagrzej gofrownicę i smaż gofry zgodnie z parametrami sprzętu (około 3-5 minut). Gofry podawaj z ulubionymi owocami, posypane Bio Owocowymi Różdżkami Smaku lub z szybkim domowym dżemem.
Dżem: Owoce wrzuć na patelnię, dodaj troszkę wody, aby się nie przypaliły. Owoce gotuj, aż staną się gęstą konfiturą. Następnie przestudź je i dodaj łyżkę Bio Pudru Jabłkowego.