Wersje językowe
Kategorie wpisów
Bestsellery
Bio Kaszka Jaglano-Orkiszowa z Wanilią Burbońską (bliska data do końca 08.2024)
Bio Kaszka Jaglano-Orkiszowa z Wanilią Burbońską (bliska data do końca 08.2024)

12,00 zł

Cena regularna: 19,99 zł

Najniższa cena: 12,00 zł
szt.
Batonik Truskawka
Batonik Truskawka

4,19 zł

szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana

16,99 zł

szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż
Bio Manna Dawnych Zbóż

17,99 zł

szt.
Bio Kaszka Jaglano-Owsiana
Bio Kaszka Jaglano-Owsiana

16,99 zł

szt.
Bio Kaszka 4 Zbóż
Bio Kaszka 4 Zbóż

17,99 zł

szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż
Bio Kaszka 5 Zbóż

16,99 zł

szt.
Batonik Kakao
Batonik Kakao

4,99 zł

szt.
Bio Kaszka Owsiano-Gryczana z Karobem i Cynamonem Cejlońskim (bliska data do końca 08.2024)
Bio Kaszka Owsiano-Gryczana z Karobem i Cynamonem Cejlońskim (bliska data do końca 08.2024)

12,00 zł

Cena regularna: 19,99 zł

Najniższa cena: 19,99 zł
szt.
Batonik Czarna Porzeczka
Batonik Czarna Porzeczka

4,19 zł

szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana

16,99 zł

szt.
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku

19,99 zł

szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Gofry gryczane z komosą ryżową 1
Przepis na gofry gryczane z komosą ryżową – do BLW

GOFRY GRYCZANE z KOMOSĄ RYŻOWĄ (bez jajek i mleka) - do BLW

Te gofry to idealna propozycja dla tych, którzy unikają glutenu. Bezglutenowe, wegańskie gofry sprawdzą się i dla niemowlaka i dla starszaka! Dla niemowlaka - bez dosładzania syropem klonowym, dla szkolnego dziecka - można zaszaleć :)

Za przepis dziękujemy autorce bloga Dorota Smakuje.

 

Składniki:

  • 3 szklanki mąki gryczanej
  • 1 szklanka Bio Kaszki z Komosy Ryżowej i Prosa
  • 4,5 – 5 szklanek napoju roślinnego – u nas zazwyczaj owsiane wzbogacone w wapń
  • szczypta soli
  • 3 łyżki syropu klonowego (opcjonalnie, można pominąć)
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 3 łyżki siemienia lnianego
  • 3 łyżki oleju kokosowego lub innego oleju roślinnego

 

Jak zrobić gofry gryczane z komosą ryżową:

  1. Do miski wsypujemy suche składniki czyli: mąkę, kaszkę, sól, cynamon i mieszamy
  2. Siemię lniane mielimy. W osobnej miseczce zalewamy je 10 łyżkami wrzątku i odstawiamy do napęcznienia ( na około minutę).
  3. Do suchych składników dodajemy mleko, olej, syrop klonowy jeśli używamy oraz zaparzone siemię lniane.
  4. Masę mieszamy przy pomocy miksera do uzyskania gładkiej konsystencji. Ciasto powinno być dość gęste – bardziej gęste niż ciasto na naleśniki, ale nadal płynne.
  5. Gofrownicę mocno rozgrzewamy, smarujemy cienkiutką warstwą tłuszczu.
  6. Do rozgrzanej gofrownicy wylewamy porcje ciasta i pieczemy gofry.

 

Gryczane gofry

Komentarze do wpisu (1)

4 lutego 2021

Super przepis!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium