HELPA Sklep Producenta
Kategorie wpisów
Bestsellery
Batonik Truskawka 20 g - NOWY SKŁAD
Batonik Truskawka 20 g - NOWY SKŁAD

2,99 zł

szt.
Bio Kaszka z Kakao i Daktylami
Bio Kaszka z Kakao i Daktylami

21,99 zł

szt.
Bio eksPandy Amarantus 100 g
Bio eksPandy Amarantus 100 g

13,99 zł

szt.
Bio eksPandy Gryka 50 g (bliska data 31.08.2025)
Bio eksPandy Gryka 50 g (bliska data 31.08.2025)

6,29 zł

Cena regularna: 10,49 zł

Najniższa cena: 10,49 zł
szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż 200 g
Bio Kaszka 5 Zbóż 200 g

18,99 zł

szt.
Bio Kaszka z Daktylami i Szpinakiem
Bio Kaszka z Daktylami i Szpinakiem

21,99 zł

szt.
HELPAka - zestaw 6 kaszek bestsellerowych
HELPAka - zestaw 6 kaszek bestsellerowych

85,99 zł

Cena regularna: 113,97 zł

Najniższa cena: 103,98 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglana 200 g
Bio Kaszka Jaglana 200 g

18,99 zł

szt.
Bio Kaszka Owsiana 200 g
Bio Kaszka Owsiana 200 g

18,99 zł

szt.
Bio Suchy Prowiant Truskawka 20 g  (bliska data 31.07.2025)
Bio Suchy Prowiant Truskawka 20 g (bliska data 31.07.2025)

9,55 zł

Cena regularna: 19,09 zł

Najniższa cena: 11,45 zł
szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Fasolowy pasztet z porzeczkowym tchnieniem 2
Fasolowy pasztet z porzeczkowym tchnieniem

Pyszny pasztet wegetariański z białej fasoli Piękny Jaś

SKŁADNIKI na foremkę około 12 cm średnicy:

  • 2 łyżeczki Bio Łyżki Smaku Czarna Porzeczka
  • 1 szklanka fasoli Piękny Jaś (przed ugotowaniem)
  • 75 g migdałów blanszowanych
  • 1 nieduża cebula
  • 1 nieduże jabłko
  • 1 czubata łyżka masła klarowanego
  • sól, świeżo mielony pieprz
  • kilka kropli tabasco
  • 1 jajko
  • 2 łyżki płatków migdałowych

 PRZYGOTOWANIE:

  1. Fasolę przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy, studzimy i przekładamy do większej miski.
  2. Cebulę obieramy, siekamy w kostkę i smażymy na rozgrzanym maśle, aż zacznie się rumienić. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę jabłko, tabasco, sól oraz świeżo mielony pieprz. Całość dusimy, od czasu do czasu mieszając, przez około 6-7 minut.
  3. Migdały blendujemy aż uzyskamy gładkie masło.
  4. Zawartość patelni wraz z masłem migdałowym przekładamy do miski z fasolą, a następnie wbijamy jajko. Całość dokładnie miksujemy blenderem aż uzyskamy gładką masę. Na koniec dodajemy Łyżkę Smaku i ponownie mieszamy.
  5. Masę przelewamy do natłuszczonej formy, wierzch obsypujemy płatkami migdałowymi, a następnie pieczemy przez około 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (grzanie góra-dół). Pasztet podajemy na gorąco po lekkim przestygnięciu lub spożywamy go na zimno.

Pasztet z fasoli z liofilizowaną czarną porzeczką

Pasztet z fasoli

 

Pasztet z fasoli z dodatkiem porzeczki

Komentarze do wpisu (2)

7 stycznia 2021

Czy można zamiast tabasco dać ostrą paprykę? Albo inną przyprawę?

3 stycznia 2024

Alicja - można

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium