Blog
Bestsellery
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana
11,99 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana
11,99 zł
szt.
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku
14,99 zł
szt.
Bio Kulka Jaglano-Orkiszowa
Bio Kulka Jaglano-Orkiszowa
11,99 zł
szt.
Skrzynia NO WASTE
Skrzynia NO WASTE
59,95 zł 29,00 zł
Bio Manna Dawnych Zbóż
Bio Manna Dawnych Zbóż
12,99 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
11,99 zł
szt.
Bio Kaszka z Amarantusa
Bio Kaszka z Amarantusa
12,99 zł
szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż
Bio Kaszka 5 Zbóż
11,99 zł
szt.
Bio Kaszka z Komosy Ryżowej i Prosa
Bio Kaszka z Komosy Ryżowej i Prosa
12,99 zł
szt.
Chmura tagów
Fasolowy pasztet z porzeczkowym tchnieniem 1
Fasolowy pasztet z porzeczkowym tchnieniem

SKŁADNIKI na foremkę około 12 cm średnicy:

  • 2 łyżeczki Łyżki Smaku Czarna Porzeczka
  • 1 szklanka fasoli Piękny Jaś (przed ugotowaniem)
  • 75 g migdałów blanszowanych
  • 1 nieduża cebula
  • 1 nieduże jabłko
  • 1 czubata łyżka masła klarowanego
  • sól, świeżo mielony pieprz
  • kilka kropli tabasco
  • 1 jajko
  • 2 łyżki płatków migdałowych

 PRZYGOTOWANIE:

  1. Fasolę przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy, studzimy i przekładamy do większej miski.
  2. Cebulę obieramy, siekamy w kostkę i smażymy na rozgrzanym maśle, aż zacznie się rumienić. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę jabłko, tabasco, sól oraz świeżo mielony pieprz. Całość dusimy, od czasu do czasu mieszając, przez około 6-7 minut.
  3. Migdały blendujemy aż uzyskamy gładkie masło.
  4. Zawartość patelni wraz z masłem migdałowym przekładamy do miski z fasolą, a następnie wbijamy jajko. Całość dokładnie miksujemy blenderem aż uzyskamy gładką masę. Na koniec dodajemy Łyżkę Smaku i ponownie mieszamy.
  5. Masę przelewamy do natłuszczonej formy, wierzch obsypujemy płatkami migdałowymi, a następnie pieczemy przez około 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (grzanie góra-dół). Pasztet podajemy na gorąco po lekkim przestygnięciu lub spożywamy go na zimno.

Pasztet z fasoli z liofilizowaną czarną porzeczką

Pasztet z fasoli

 

Pasztet z fasoli z dodatkiem porzeczki

Komentarze do wpisu (1)

7 stycznia 2021

Czy można zamiast tabasco dać ostrą paprykę? Albo inną przyprawę?

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl