
Domowe lody z mango, smoczego owocu i kaszki jaglano-orkiszowej
Poniższe składniki wystarczą do przygotowania 4 porcji lodów.
Składniki:
- 2 łyżki Bio Kaszki Jaglano-Orkiszowej z Wanilią Burbońską Czary Mamy
- 200 ml wody
- 150 g naturalnego jogurtu kokosowego
- 1 łyżeczka syropu klonowego*
- 2 łyżki Bio Łyżka Smaku Smoczy Owoc
- 100 g mango (świeżego lub mrożonego)
Przygotowanie:
Do garnuszka z wodą, powoli wsyp kaszkę i doprowadzając do wrzenia, cały czas mieszając. Gotuj 2-3 minuty, aż zgęstnieje i odstaw. Opcjonalnie możesz dosłodzić syropem klonowym.
Wystudzoną kaszkę wymieszaj z jogurtem kokosowym i podziel na 2 części.
Do jednej dodaj mango i zmiksuj na gładko, do drugiej liofilizowany smoczy owoc i również zmiksuj.
Do foremek na lody na patyku nałóż naprzemiennie po łyżeczce obu mas. Zamróź.
Smacznego!
*W przypadku gotowania dla najmłodszych pomiń syrop klonowy w przepisie.
Nika
Czaderskie!!
HELPA
NIKA - dziękujemy
Aga
o ja Cię
HELPA
Aga - o MY TEŻ :D
Weronika
Świetny pomysł, już zamówiłam produkty aby je wykonać :)