
Prosty deser z brzoskwiniami i twarogiem
Delikatny owocowy deser? Czy może dodatek do kaszki? Przepis na zdrową przekąskę!
SKŁADNIKI:
|4 krążki|
- 1 Bio Różdżka Smaku (2 g) Czarna Porzeczka
- 2 brzoskwinie
- 120 g twarogu półtłustego
- 1/2 łyżeczki syropu z agawy (opcjonalnie)
- 1 czubata łyżka serka waniliowego
- 2 łyżki płatków kokosa
- listki mięty
PRZYGOTOWANIE:
- Z brzoskwiń odcinamy po dwa plastry, krojąc je nożem po dwóch stronach przy samej pestce.
- Płatki kokosa prażymy na suchej patelni – czynimy to bardzo uważnie, bo płatki kokosa są cieniutkie i bardzo łatwo je przypalić.
- Twaróg łączymy z serkiem waniliowym, Różdżką Smaku, posiekanymi płatkami kokosa oraz syropem z agawy jeśli lubmy słodsze dania.
- Na brzoskwiniowe krążki wykładamy porzeczkowy twaróg i dekorujemy listkami mięty.