Deser na zimno w słoiczku - z truskawkami i twarożkiem
Z podanych proporcji wychodzą 3 porcje deseru.
Składniki:
- 350 g naturalnego kremowego twarożku
- 2 łyżki Bio Łyżka Smaku Truskawka
- 200 g truskawek (świeżych lub mrożonych)
- 1-2 łyżeczki syropu klonowego według uznania*
- Bio Suchy Prowiant Truskawka
Przygotowanie:
Twarożek wymieszaj z syropem klonowym i podziel go na 2 części. Pierwszą bez dodatków nałóż do 3 małych słoiczków. Drugą wymieszaj z Bio Łyżką Smaku Truskawka i nałóż na poprzednią warstwę. Zmiksuj truskawki. Tak powstałą masę wylej na wierzch słoiczka. Ozdób deser Bio Suchym Prowiantem Truskawka.
Smacznego!
*W przypadku gotowania dla najmłodszych pomiń syrop klonowy w przepisie.
Anna D
Jaki został zastosowany twarożek?
HELPA
Anna - naturalny, kremowy :)