
DESER MALINOWY W PUCHARKU - Z KASZY, BANANA I SERKA WANILIOWEGO
Przepyszny deser na bazie Bio Kaszki 4 zbóż – gryka, proso, amarantus i komosa ryżowa.
SKŁADNIKI:
|2 pucharki|
- 2 łyżki Bio Kaszki 4 Zbóż
- 200 ml wody lub mleka
- 1 Bio Różdżka Smaku Malina
- 2 łyżeczki płatków migdałowych
- 300 g serka waniliowego homogenizowanego
- 1 banan (1 łyżeczka soku z cytryny)
- owoce miechunki do dekoracji
PRZYGOTOWANIE:
- Płatki migdałowe prażymy na suchej patelni.
- Kaszkę gotujemy na mleku lub wodzie, dodajemy Różdżkę Smaku i dokładnie mieszamy.
- Banana rozgniatamy widelcem, skrapiamy sokiem z cytryny i blendujemy z serkiem waniliowym aż uzyskamy gładką masę.
- Do szklanych pucharków nakładamy kolejno połowę ilości przygotowanej kaszki i bananowy serek. Całość posypujemy płatkami migdałowymi i dekorujemy owocami miechunki.