
Przepis na ciasto cynamonowe
SKŁADNIKI:
- 200 g Bio Kaszki Owsiano-Gryczanej z Karobem i Cynamonem Cejlońskim
- 130 g mąki orkiszowej,
- 75 g cukru trzcinowego,
- 180 ml jogurtu naturalnego.
- 150 ml napoju owsianego lub mleka,
- 2 szt. jajka,
- 90 ml oleju rzepakowego,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej,
- 2 szt. jabłka
WYKONANIE:
Ubij jajka z cukrem na wysokich obrotach, aż powstanie jasna, puszysta masa. Do ubitych jajek wlej olej i dalej ubijaj. Następnie dodaj jogurt, mleko i wymieszaj. W oddzielnej misce połącz sypkie składniki - kaszkę, mąkę i proszek do pieczenia i sodę. Połącz sypkie składniki z mokrymi, wylej na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzchu ułóż jabłka i piecz 50 minut w nagrzanym do 180°C piekarniku.
Kasia
Pyszne ciasto! Polecam wypróbować :) gościom smakowało!