Wersje językowe
Kategorie wpisów
Bestsellery
Bio Kaszka Jaglano-Orkiszowa z Wanilią Burbońską
Bio Kaszka Jaglano-Orkiszowa z Wanilią Burbońską

12,00 zł

Cena regularna: 19,99 zł

Najniższa cena: 13,99 zł
szt.
Batonik Truskawka
Batonik Truskawka

2,93 zł

Cena regularna: 4,19 zł

Najniższa cena: 4,19 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana

14,44 zł

Cena regularna: 16,99 zł

Najniższa cena: 16,99 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiano-Gryczana z Karobem i Cynamonem Cejlońskim (BLISKA DATA 31.05.2024)
Bio Kaszka Owsiano-Gryczana z Karobem i Cynamonem Cejlońskim (BLISKA DATA 31.05.2024)

10,00 zł

Cena regularna: 19,99 zł

Najniższa cena: 12,00 zł
szt.
Batonik Czarna Porzeczka
Batonik Czarna Porzeczka

2,93 zł

Cena regularna: 4,19 zł

Najniższa cena: 4,19 zł
szt.
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku

19,99 zł

szt.
Batonik Kakao
Batonik Kakao

3,49 zł

Cena regularna: 4,99 zł

Najniższa cena: 4,99 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana

16,99 zł

szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż
Bio Manna Dawnych Zbóż

15,29 zł

Cena regularna: 17,99 zł

Najniższa cena: 17,99 zł
szt.
Zestaw Płatków Śniadaniowych
Zestaw Płatków Śniadaniowych

19,99 zł

Cena regularna: 29,97 zł

Najniższa cena: 29,97 zł
szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż
Bio Kaszka 5 Zbóż

16,99 zł

szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Ciastka z kaszki manny 1
Ciastka z kaszki manny

Ciasteczka z kaszki manny z orzechami

 
Ciastka doskonale nadają się do podarowania w prezencie walentynkowym. Zamiast kupować gadżety, które mogą nie przypaść do gusty, warto przygotować chrupiącą niespodziankę i wspólnie ją zjeść. Nadadzą się akuratnie na drugie śniadanie!
 
Autorką przepisu i zdjęcia jest Sylwia Majcher. :)
 

Ciastka z kaszki manny

Składniki:

  • szklanka Bio Manny Dawnych Zbóż
  • pół szklanki dowolnych orzechów
  • 100 g miękkiego masła
  • 1 jajko
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia 

Do dekoracji:

Przygotowanie:

Orzechy rozdrobnij w blenderze lub drobno posiekaj. Do miski wsyp kaszkę, orzechy i proszek do pieczenia. Wymieszaj. Dodaj masło i jajko, zagnieć dłońmi ciasto. Powinno być miękkie i wilgotne. Odrywaj z niego niewielkie kawałki i lep kulki wielkości orzecha włoskiego. Każdą ułóż na blaszce do pieczenia i delikatnie spłaszcz widelcem. Piekarnik nagrzej do 175 stopni, wstaw blachę z ciastkami, piecz przez 20 minut.

Dekoracja:
3 łyżki pudru z liofilizowanych owoców wymieszaj z 5 łyżkami soku jabłkowego. W powstałym sosie zanurzaj przestudzone ciastka. Możesz je także polać rozpuszczoną czekoladą.
 
Smacznego! 
 

Komentarze do wpisu (1)

9 grudnia 2022

Robiłam ten przepis z Nietoperza, rewelacja:)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium