Kategorie przepisów
Bestsellery
Bio Kaszka Orkiszowa z Ciecierzycą
Bio Kaszka Orkiszowa z Ciecierzycą
19,04 zł 13,33 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiano-Orkiszowo-Gryczana z Soczewicą
Bio Kaszka Owsiano-Orkiszowo-Gryczana z Soczewicą
19,04 zł 13,33 zł
szt.
Bio Kaszka Orkiszowo-Owsiana z Kakao i Daktylami
Bio Kaszka Orkiszowo-Owsiana z Kakao i Daktylami
19,04 zł 13,33 zł
szt.
Bio Kulki Gryczano-Orkiszowe z Kakao
Bio Kulki Gryczano-Orkiszowe z Kakao
16,18 zł 10,47 zł
szt.
Bio Kółeczka Gryczano-Jaglano-Amarantusowe
Bio Kółeczka Gryczano-Jaglano-Amarantusowe
16,18 zł 12,37 zł
szt.
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku
19,04 zł 18,09 zł
szt.
Bio Kulki Jaglano-Orkiszowe
Bio Kulki Jaglano-Orkiszowe
16,18 zł 10,47 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana
16,18 zł 13,32 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
16,18 zł 13,32 zł
szt.
Bio Kuleczki Gryczano-Jaglano-Owsiane
Bio Kuleczki Gryczano-Jaglano-Owsiane
16,18 zł 12,37 zł
szt.
Bio Baton Fela
Bio Baton Fela
6,66 zł
szt.
Chmura tagów
Ciastka z kaszki manny 0
Ciastka z kaszki manny

Ciasteczka z kaszy manny z orzechami

 
Ciastka doskonale nadają się do podarowania w prezencie walentynkowym. Zamiast kupować jakieś bezsensowne gadżety, warto przygotować chrupiącą niespodziankę i wspólnie ją zjeść. Nadadzą się akuratnie na drugie śniadanie!
 
Autorką przepisu i zdjęcia jest Sylwia Majcher. :)
 

Ciastka z kaszki manny

Składniki:

  • szklanka Bio Manny Dawnych Zbóż
  • pół szklanki dowolnych orzechów
  • 100 g miękkiego masła
  • 1 jajko
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia 

Do dekoracji:

  • Bio Łyżka Smaku Truskawka 
  • sok jabłkowy lub rozpuszczona mleczna czekolada

Przygotowanie:

Orzechy rozdrobnij w blenderze lub drobno posiekaj. Do miski wsyp kaszkę, orzechy i proszek do pieczenia. Wymieszaj. Dodaj masło i jajko, zagnieć dłońmi ciasto. Powinno być miękkie i wilgotne. Odrywaj z niego niewielkie kawałki i lep kulki wielkości orzecha włoskiego. Każdą ułóż na blaszce do pieczenia i delikatnie spłaszcz widelcem. Piekarnik nagrzej do 175 stopni, wstaw blachę z ciastkami, piecz przez 20 minut.

Dekoracja:
3 łyżki pudru z liofilizowanych owoców wymieszaj z 5 łyżkami soku jabłkowego. W powstałym sosie zanurzaj przestudzone ciastka. Możesz je także polać rozpuszczoną czekoladą.
 
Smacznego! 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium