Kategorie przepisów
Bestsellery
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana
11,99 zł
szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż
Bio Kaszka 5 Zbóż
11,99 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana
11,99 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
11,99 zł
szt.
Bio Baton Fela
Bio Baton Fela
6,99 zł
szt.
Bio Baton Antek
Bio Baton Antek
6,99 zł
szt.
Bio Baton Tosia
Bio Baton Tosia
6,99 zł
szt.
Bio Piciu Czerwone
Bio Piciu Czerwone
6,99 zł
szt.
Bio Piciu Żółte
Bio Piciu Żółte
6,99 zł
szt.
Łyżka Smaku Czarna Porzeczka
Łyżka Smaku Czarna Porzeczka
15,99 zł
szt.
Chmura tagów
Ciasteczka marchewkowo-owsiane 0
Owsiane Ciasteczka Marchewkowe

CIASTECZKA MARCHEWKOWO-OWSIANE

Ciasteczka marchewkowe to pożywna i zdrowa przekąska. Są miękkie i aromatyczne – idealne na długie jesienne wieczory.

Składniki:

  • 100g masła lub 100ml oleju
  • 3 łyżki cukru trzcinowego
  • 1 jajko
  • szklanka mąki orkiszowej
  • 0,5 szklanki Bio Kaszki Owsianej
  • 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
  • szklanka marchewki startej na drobnych oczkach lub rozdrobnionej w malakserze 
  • (opcjonalnie) cynamon, żurawina, orzechy, wiórki kokosowe

Wykonanie:

  1. Marchewkę pokrojoną na talarki umieść razem z miękkim masłem (lub olejem), cukrem i jajkiem w misce malaksera. Zmiksuj wszystko na jednolitą masę. Wszystkie suche składniki wymieszaj w misce i dodaj do nich masę z malaksera. Zagnieć ciasto, dodaj mąki w razie potrzeby, gdyby ciasto było zbyt klejące (choć nie ma być twarde).
  2. Formuj kulki wielkości orzecha włoskiego i układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia nadając im kształt ciastek.
  3. Piecz 20-30 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium