Kategorie przepisów
Bestsellery
Bio Kaszka Orkiszowa z Ciecierzycą - BLISKA DATA
Bio Kaszka Orkiszowa z Ciecierzycą - BLISKA DATA
19,04 zł 11,42 zł
szt.
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku
19,04 zł
szt.
Bio Kulki Gryczano-Orkiszowe z Kakao
Bio Kulki Gryczano-Orkiszowe z Kakao
16,18 zł
szt.
Bio Kaszka 4 Zbóż
Bio Kaszka 4 Zbóż
17,13 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana - BLISKA DATA
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana - BLISKA DATA
16,18 zł 8,09 zł
szt.
Bio Baton Antek
Bio Baton Antek
6,66 zł
szt.
Bio Kulki Jaglano-Orkiszowe
Bio Kulki Jaglano-Orkiszowe
16,18 zł
szt.
Chmura tagów
Ciasteczka marchewkowo-owsiane 0
Owsiane Ciasteczka Marchewkowe

CIASTECZKA MARCHEWKOWO-OWSIANE

Ciasteczka marchewkowe to pożywna i zdrowa przekąska. Są miękkie i aromatyczne – idealne na długie jesienne wieczory.

Składniki:

  • 100g masła lub 100ml oleju
  • 3 łyżki cukru trzcinowego
  • 1 jajko
  • szklanka mąki orkiszowej
  • 0,5 szklanki Bio Kaszki Owsianej
  • 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
  • szklanka marchewki startej na drobnych oczkach lub rozdrobnionej w malakserze 
  • (opcjonalnie) cynamon, żurawina, orzechy, wiórki kokosowe

Wykonanie:

  1. Marchewkę pokrojoną na talarki umieść razem z miękkim masłem (lub olejem), cukrem i jajkiem w misce malaksera. Zmiksuj wszystko na jednolitą masę. Wszystkie suche składniki wymieszaj w misce i dodaj do nich masę z malaksera. Zagnieć ciasto, dodaj mąki w razie potrzeby, gdyby ciasto było zbyt klejące (choć nie ma być twarde).
  2. Formuj kulki wielkości orzecha włoskiego i układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia nadając im kształt ciastek.
  3. Piecz 20-30 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium