HELPA Sklep Producenta
Kategorie wpisów
Bestsellery
Batonik Truskawka 20 g
Batonik Truskawka 20 g

2,99 zł

szt.
Bio Kaszka z Kakao i Daktylami 200 g
Bio Kaszka z Kakao i Daktylami 200 g

19,99 zł

szt.
Batonik Piernikowy
Batonik Piernikowy

4,99 zł

szt.
Batonik Kakao 20 g
Batonik Kakao 20 g

2,99 zł

szt.
Bio Kaszka Jaglana 200 g
Bio Kaszka Jaglana 200 g

16,99 zł

szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż 200 g
Bio Manna Dawnych Zbóż 200 g

17,99 zł

szt.
Batonik Czarna Porzeczka 20 g
Batonik Czarna Porzeczka 20 g

2,99 zł

szt.
Bio Kaszka Owsiana 200 g
Bio Kaszka Owsiana 200 g

16,99 zł

szt.
Bio Daktyle Sproszkowane 200 g
Bio Daktyle Sproszkowane 200 g

14,99 zł

szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Ciasteczka marchewkowo-owsiane 0
Owsiane Ciasteczka Marchewkowe

Ciasteczka marchewkowo-owsiane 

Składniki:

  • 1 szklanka Bio Kaszki Orkiszowej
  • 0,5 szklanki Bio Kaszki Owsianej
  • 100 g masła lub 100 ml oleju
  • 3 łyżki cukru trzcinowego
  • 1 jajko
  • 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 szklanka marchewki startej na drobnych oczkach lub rozdrobnionej w malakserze 
  • cynamon cejloński

Przygotowanie:

Marchewkę pokrojoną na talarki umieść razem z miękkim masłem (lub olejem), cukrem i jajkiem w misce malaksera. Zmiksuj wszystko na jednolitą masę. Wszystkie suche składniki wymieszaj w misce i dodaj do nich masę z malaksera. Zagnieć ciasto, dodaj kaszki w razie potrzeby, gdyby ciasto było zbyt klejące (choć nie ma być twarde). Formuj kulki wielkości orzecha włoskiego i układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, nadając im kształt ciastek. Piecz 20-30 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium