Kategorie przepisów
Bestsellery
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana
13,32 zł
szt.
Bio Baton Fela
Bio Baton Fela
6,66 zł
szt.
Bio Baton Antek
Bio Baton Antek
6,66 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
13,32 zł
szt.
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku
15,23 zł
szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż
Bio Manna Dawnych Zbóż
14,28 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana
13,32 zł
szt.
Bio Baton Tosia
Bio Baton Tosia
6,99 zł 5,59 zł
szt.
Chmura tagów
Ciasteczka marchewkowo-owsiane 0
Owsiane Ciasteczka Marchewkowe

CIASTECZKA MARCHEWKOWO-OWSIANE

Ciasteczka marchewkowe to pożywna i zdrowa przekąska. Są miękkie i aromatyczne – idealne na długie jesienne wieczory.

Składniki:

  • 100g masła lub 100ml oleju
  • 3 łyżki cukru trzcinowego
  • 1 jajko
  • szklanka mąki orkiszowej
  • 0,5 szklanki Bio Kaszki Owsianej
  • 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
  • szklanka marchewki startej na drobnych oczkach lub rozdrobnionej w malakserze 
  • (opcjonalnie) cynamon, żurawina, orzechy, wiórki kokosowe

Wykonanie:

  1. Marchewkę pokrojoną na talarki umieść razem z miękkim masłem (lub olejem), cukrem i jajkiem w misce malaksera. Zmiksuj wszystko na jednolitą masę. Wszystkie suche składniki wymieszaj w misce i dodaj do nich masę z malaksera. Zagnieć ciasto, dodaj mąki w razie potrzeby, gdyby ciasto było zbyt klejące (choć nie ma być twarde).
  2. Formuj kulki wielkości orzecha włoskiego i układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia nadając im kształt ciastek.
  3. Piecz 20-30 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium