Kategorie przepisów
Bestsellery
Bio Baton Antek
Bio Baton Antek
6,66 zł 2,99 zł
szt.
Bio Baton Fela
Bio Baton Fela
6,66 zł 2,99 zł
szt.
Bio Baton Tosia
Bio Baton Tosia
6,99 zł 2,99 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana
16,18 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiana z Daktylami i Szpinakiem
Bio Kaszka Owsiana z Daktylami i Szpinakiem
19,04 zł 17,14 zł
szt.
Bio Kaszka z Samopszy
Bio Kaszka z Samopszy
17,13 zł 8,57 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
16,18 zł
szt.
Bio Warzywne Różdżki Smaku
Bio Warzywne Różdżki Smaku
17,13 zł
szt.
Chmura tagów
Ciasteczka korzenne z dynią i brzoskwinią 0
Korzenne Ciasteczka z Dynią

CIASTECZKA KORZENNE Z DYNIĄ  I BRZOSKWINIĄ

Składniki:
 /na ok. 1 blachę - 20 ciasteczek/
 
  1. 70 g cukru
  2. 100 g zimnego masła
  3. 1 jajko
  4. 1 żółtko
 
Wykonanie:
 
Wszystkie składniki umieszczamy w misce. Zimne masło kroimy w kostkę i dodajemy do suchych składników. Zagniatamy ręcznie do uzyskania jednolitej masy.
 
Sposób 1.
Po zagnieceniu formujemy ręcznie płaskie ciasteczka, wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach bez termoobiegu.
 
Sposób 2.
Wyrobioną masę w formie 2cm placka zawijamy w folię spożywczą i umieszczamy w zamrażalniku na ok 20 minut. 
Wyjmujemy, rozwałkowujemy i wycinamy formami ciasteczka. Kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach ok. 25-30 min bez termoobiegu.

Korzenne ciasteczka

 

Ciasteczka korzenne z dynią

 

Ciasteczka korzenne

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium