Blog
Bestsellery
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana
11,99 zł
szt.
STARTER
STARTER
44,99 zł
szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż
Bio Manna Dawnych Zbóż
12,99 zł
szt.
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku
14,99 zł
szt.
Bio Kaszka z Amarantusa
Bio Kaszka z Amarantusa
12,99 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana
11,99 zł
szt.
Bio Warzywne Różdżki Smaku
Bio Warzywne Różdżki Smaku
12,99 zł
szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż
Bio Kaszka 5 Zbóż
11,99 zł
szt.
Bio eksPandy Amarantus
Bio eksPandy Amarantus
6,99 zł
szt.
Bio Kaszka 4 Zbóż
Bio Kaszka 4 Zbóż
12,99 zł
szt.
Chmura tagów
Przepis na ciasteczka korzenne z dynią 0
Korzenne Ciasteczka z Dynią

PRZEPIS NA CIASTECZKA KORZENNE Z DYNIĄ

Składniki:
 /na ok. 1 blachę - 20 ciasteczek/
  1. 120 gr mąki orkiszowej typ 2000
  2. 60 gr mąki krupczatki
  3. Paczuszka łyżki smaku DYNIA I BRZOSKWINIA HELPA
  4. 2 łyżeczki przyprawy korzennej
  5. 2 garści poszatkowanych orzechów włoskich
  6. Garść rodzynek
  7. Łyżka skórki pomarańczowej
  8. 70 gr cukru
  9. 100 gr zimnego masła
  10. 1 jajko
  11. 1 żółtko
 
Wykonanie:
 
Wszystkie składniki umieszczamy w misce. Zimne masło kroimy w kostkę i dodajemy do suchych składników. Zagniatamy ręcznie do uzyskania jednolitej masy.
 
Sposób 1.
Po zagnieceniu formujemy ręcznie płaskie ciasteczka, wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach bez termoobiegu.
 
Sposób 2.
Wyrobioną masę w formie 2cm placka zawijamy w folię spożywczą i umieszczamy w zamrażalniku na ok 20 minut. 
Wyjmujemy, rozwałkowujemy i wycinamy formami ciasteczka. Kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach ok. 25-30 min bez termoobiegu.

Korzenne ciasteczka

 

Ciasteczka korzenne z dynią

 

Ciasteczka korzenne

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl