CIASTECZKA KORZENNE Z DYNIĄ I BRZOSKWINIĄ
Składniki:
/na ok. 1 blachę - 20 ciasteczek/
Wykonanie:
Wszystkie składniki umieszczamy w misce. Zimne masło kroimy w kostkę i dodajemy do suchych składników. Zagniatamy ręcznie do uzyskania jednolitej masy.
Sposób 1.
Po zagnieceniu formujemy ręcznie płaskie ciasteczka, wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach bez termoobiegu.
Sposób 2.
Wyrobioną masę w formie 2cm placka zawijamy w folię spożywczą i umieszczamy w zamrażalniku na ok 20 minut.
Wyjmujemy, rozwałkowujemy i wycinamy formami ciasteczka. Kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach ok. 25-30 min bez termoobiegu.