DELIKATNE CIASTECZKA BANANOWO-TRUSKAWKOWE
Zapraszamy na delikatne ciasteczka od VegannMuffins.
Składniki:
- 1 szklanka Bio Kaszki z Samopszy
- 80g masła
- 1 banan
- 2 łyżki Bio Łyżki Smaku Truskawka
- pół łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 duża łyżka syropu z agawy
- 2 kostki gorzkiej czekolady pokrojonej w kawałeczki
- Mąkę przesiewamy do miski, banana rozgniatamy widelcem i zalewamy rozpuszczonym masłem, dodajemy syrop z agawy i 2 łyżki truskawek.
- Dokładnie mieszamy składniki mokre, następnie wlewamy do naszej miseczki z mąką.
- Dokładnie mieszamy, łyżką lub ręcznie. Ciasto powinno bez problemu odrywać się od miski i dłoni.
- W dłoniach formujemy kuleczki i spłaszczamy wykładając ciasteczka na papier do pieczenia.
- Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach z termoobiegiem aż do przyrumienienia.