Kategorie przepisów
Bestsellery
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana
13,32 zł
szt.
Bio Baton Fela
Bio Baton Fela
6,66 zł
szt.
Bio Baton Antek
Bio Baton Antek
6,66 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
13,32 zł
szt.
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku
15,23 zł
szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż
Bio Manna Dawnych Zbóż
14,28 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana
13,32 zł
szt.
Bio Baton Tosia
Bio Baton Tosia
6,99 zł 5,59 zł
szt.
Chmura tagów
Przepis na ciasteczka amarantusowe 0
Przepis na ciasteczka amarantusowe

Przepis na ciasteczka amarantusowe

Składniki:
● 200g płatków owsianych
● 50g ekspandowanego amarantusa (BIO eksPandy Amarantus)
● 3 łyżki cukru trzcinowego
● 1 jajko
● 2 łyżki mąki gryczanej (można użyć innej pełnoziarnistej lub kaszki)
● 5 łyżek jogurtu greckiego


Wykonanie:
1. Do miski wrzucamy suche składniki: płatki owsiane i amarantus, cukier, mąkę gryczaną i mieszamy.
2. Do suchych składników dodajemy jogurt i jajko, mieszamy dokładnie.
3. Następnie masę zostawiamy na 5-10 minut, by płatki nieco zmiękły i masa się połączyła.
4. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni.
5. Wykładamy blachę papierem do pieczenia, bierzemy po łyżce masy, formujemy w dłoniach ciastka i układamy w niewielkich odstępach na blasze.
6. Pieczemy ok 15 min w temperaturze 180 stopni (grzanie góra i dół).

 

Ciasteczka amarantusowe

Ciasteczka owsiane z amarantusem ekspandowanym

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium