Kategorie przepisów
Bestsellery
Bio Baton Fela
Bio Baton Fela
6,66 zł 2,99 zł
szt.
Bio Baton Antek
Bio Baton Antek
6,66 zł 2,99 zł
szt.
Bio Baton Tosia
Bio Baton Tosia
6,99 zł 2,99 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana
16,18 zł
szt.
Bio Kaszka z Samopszy
Bio Kaszka z Samopszy
17,13 zł 8,57 zł
szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż - NOWY, LEPSZY SKŁAD!
Bio Kaszka 5 Zbóż - NOWY, LEPSZY SKŁAD!
16,18 zł 11,33 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
16,18 zł
szt.
Bio Kaszka Orkiszowa
Bio Kaszka Orkiszowa
16,18 zł 14,56 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiano-Orkiszowo-Gryczana z Soczewicą
Bio Kaszka Owsiano-Orkiszowo-Gryczana z Soczewicą
19,04 zł 17,14 zł
szt.
Chmura tagów
Ciasteczka amarantusowe 0
Przepis na ciasteczka amarantusowe

Ciasteczka amarantusowe

Składniki:
● 200g płatków owsianych
● 50g ekspandowanego amarantusa (BIO eksPandy Amarantus)
● 3 łyżki cukru trzcinowego
● 1 jajko
● 2 łyżki mąki gryczanej (można użyć innej pełnoziarnistej lub kaszki)
● 5 łyżek jogurtu greckiego


Wykonanie:
1. Do miski wrzucamy suche składniki: płatki owsiane i amarantus, cukier, mąkę gryczaną i mieszamy.
2. Do suchych składników dodajemy jogurt i jajko, mieszamy dokładnie.
3. Następnie masę zostawiamy na 5-10 minut, by płatki nieco zmiękły i masa się połączyła.
4. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni.
5. Wykładamy blachę papierem do pieczenia, bierzemy po łyżce masy, formujemy w dłoniach ciastka i układamy w niewielkich odstępach na blasze.
6. Pieczemy ok 15 min w temperaturze 180 stopni (grzanie góra i dół).

 

Ciasteczka amarantusowe

Ciasteczka owsiane z amarantusem ekspandowanym

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium