HELPA Sklep Producenta
Kategorie wpisów
Bestsellery
Batonik Truskawka 20 g
Batonik Truskawka 20 g

2,99 zł

szt.
Bio Kaszka z Kakao i Daktylami 200 g
Bio Kaszka z Kakao i Daktylami 200 g

19,99 zł

szt.
Batonik Piernikowy
Batonik Piernikowy

4,99 zł

szt.
Batonik Kakao 20 g
Batonik Kakao 20 g

2,99 zł

szt.
Bio Kaszka Jaglana 200 g
Bio Kaszka Jaglana 200 g

16,99 zł

szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż 200 g
Bio Manna Dawnych Zbóż 200 g

17,99 zł

szt.
Batonik Czarna Porzeczka 20 g
Batonik Czarna Porzeczka 20 g

2,99 zł

szt.
Bio Kaszka Owsiana 200 g
Bio Kaszka Owsiana 200 g

16,99 zł

szt.
Bio Daktyle Sproszkowane 200 g
Bio Daktyle Sproszkowane 200 g

14,99 zł

szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Ciasteczka amarantusowe 0
Przepis na ciasteczka amarantusowe

Ciasteczka amarantusowe

Składniki:
● 200 g płatków owsianych
● 50 g ekspandowanego amarantusa (BIO eksPandy Amarantus)
● 3 łyżki cukru trzcinowego
● 1 jajko
● 2 łyżki mąki gryczanej (można użyć innej pełnoziarnistej lub kaszki)
● 5 łyżek jogurtu greckiego


Wykonanie:
1. Do miski wrzucamy suche składniki: płatki owsiane i amarantus, cukier, mąkę gryczaną i mieszamy.
2. Do suchych składników dodajemy jogurt i jajko, mieszamy dokładnie.
3. Następnie masę zostawiamy na 5-10 minut, by płatki nieco zmiękły i masa się połączyła.
4. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni.
5. Wykładamy blachę papierem do pieczenia, bierzemy po łyżce masy, formujemy w dłoniach ciastka i układamy w niewielkich odstępach na blasze.
6. Pieczemy ok 15 min w temperaturze 180 stopni (grzanie góra i dół).

 

 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium