Kategorie przepisów
Bestsellery
Bio Baton Fela
Bio Baton Fela
6,66 zł 2,99 zł
szt.
Bio Baton Antek
Bio Baton Antek
6,66 zł 2,99 zł
szt.
Bio Baton Tosia
Bio Baton Tosia
6,99 zł 2,99 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana
16,18 zł
szt.
Bio Kaszka z Samopszy
Bio Kaszka z Samopszy
17,13 zł 8,57 zł
szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż - NOWY, LEPSZY SKŁAD!
Bio Kaszka 5 Zbóż - NOWY, LEPSZY SKŁAD!
16,18 zł 11,33 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
16,18 zł
szt.
Bio Kaszka Orkiszowa
Bio Kaszka Orkiszowa
16,18 zł 14,56 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiano-Orkiszowo-Gryczana z Soczewicą
Bio Kaszka Owsiano-Orkiszowo-Gryczana z Soczewicą
19,04 zł 17,14 zł
szt.
Chmura tagów
Przepis na bananowo-dyniowy chlebek z jabłkowym pudrem 1
Przepis na bananowo-dyniowy chlebek z jabłkowym pudrem

Chlebek bananowo-dyniowy z jabłkowym pudrem

 

SKŁADNIKI:

  •  1 szklanka puree z pieczonej dyni
  •  3 banany
  •  2 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej lub owsianej
  •  1 opakowanie kaszki owsianej HELPA
  •  2 płaskie łyżeczki sody
  •  1 łyżka cynamonu
  •  2 jajka
  •  2/3 szklanki oleju z pestek winogron
  •  2 łyżki Pudru Jabłkowego BIO HELPA

PRZYGOTOWANIE:

  1. Banany i jajka krótko blendujemy (banany możemy również rozgnieść widelcem, a jajka roztrzepać). Do szerokiej miski wsypujemy wszystkie suche składniki, a następnie dodajemy banany z jakami, olej oraz puree z dyni. Wszystko dokładnie mieszamy łyżką lub mikserem na wolnych obrotach.
  2. Masę przekładamy do dużej keksówki wyłożonej papierem do pieczenia, który dodatkowo możemy natłuścić oliwą w spray’u. Chlebek pieczemy w temperaturze 180 stopni (grzanie góra-dół) przez około 60-70 minut

 

Chlebek bananowy z dynią

Chlebek bananowy z dodatkiem dyni

Komentarze do wpisu (1)

6 lutego 2021

Witam, od którego miesiąca mogę podać dziecku ten chlebek?

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium