Blog
Bestsellery
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana
11,99 zł
szt.
STARTER
STARTER
44,99 zł
szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż
Bio Manna Dawnych Zbóż
12,99 zł
szt.
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku
14,99 zł
szt.
Bio Kaszka z Amarantusa
Bio Kaszka z Amarantusa
12,99 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana
11,99 zł
szt.
Bio Warzywne Różdżki Smaku
Bio Warzywne Różdżki Smaku
12,99 zł
szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż
Bio Kaszka 5 Zbóż
11,99 zł
szt.
Bio eksPandy Amarantus
Bio eksPandy Amarantus
6,99 zł
szt.
Bio Kaszka 4 Zbóż
Bio Kaszka 4 Zbóż
12,99 zł
szt.
Bio Kaszka z Komosy Ryżowej i Prosa
Bio Kaszka z Komosy Ryżowej i Prosa
12,99 zł
szt.
Chmura tagów
Przepis na bananowo-dyniowy chlebek z jabłkowym pudrem 0
Przepis na bananowo-dyniowy chlebek z jabłkowym pudrem

Chlebek bananowo-dyniowy z jabłkowym pudrem

 

SKŁADNIKI:

× 1 szklanka puree z pieczonej dyni

× 3 banany

× 2 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej lub owsianej

× 1 opakowanie kaszki owsianej HELPA

× 2 płaskie łyżeczki sody

× 1 łyżka cynamonu

× 2 jajka

× 2/3 szklanki oleju z pestek winogron

× 2 łyżki Pudru Jabłkowego BIO HELPA

 

PRZYGOTOWANIE:

  1. Banany i jajka krótko blendujemy (banany możemy również rozgnieść widelcem, a jajka roztrzepać). Do szerokiej miski wsypujemy wszystkie suche składniki, a następnie dodajemy banany z jakami, olej oraz puree z dyni. Wszystko dokładnie mieszamy łyżką lub mikserem na wolnych obrotach.
  2. Masę przekładamy do dużej keksówki wyłożonej papierem do pieczenia, który dodatkowo możemy natłuścić oliwą w spray’u. Chlebek pieczemy w temperaturze 180 stopni (grzanie góra-dół) przez około 60-70 minut

 

Chlebek bananowy z dynią

Chlebek bananowy z dodatkiem dyni

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl