
Chlebek bananowo-dyniowy z jabłkowym pudrem
SKŁADNIKI:
- 1 szklanka puree z pieczonej dyni
- 3 banany
- 2 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej lub owsianej
- 1 opakowanie kaszki owsianej HELPA
- 2 płaskie łyżeczki sody
- 1 łyżka cynamonu
- 2 jajka
- 2/3 szklanki oleju z pestek winogron
- 2 łyżki Pudru Jabłkowego BIO HELPA
PRZYGOTOWANIE:
- Banany i jajka krótko blendujemy (banany możemy również rozgnieść widelcem, a jajka roztrzepać). Do szerokiej miski wsypujemy wszystkie suche składniki, a następnie dodajemy banany z jakami, olej oraz puree z dyni. Wszystko dokładnie mieszamy łyżką lub mikserem na wolnych obrotach.
- Masę przekładamy do dużej keksówki wyłożonej papierem do pieczenia, który dodatkowo możemy natłuścić oliwą w spray’u. Chlebek pieczemy w temperaturze 180 stopni (grzanie góra-dół) przez około 60-70 minut
Agnieszka Pijewska
Witam, od którego miesiąca mogę podać dziecku ten chlebek?