Kategorie przepisów
Bestsellery
Bio Kaszka Orkiszowa z Ciecierzycą - BLISKA DATA
Bio Kaszka Orkiszowa z Ciecierzycą - BLISKA DATA
19,04 zł 11,42 zł
szt.
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku
19,04 zł
szt.
Bio Kulki Gryczano-Orkiszowe z Kakao
Bio Kulki Gryczano-Orkiszowe z Kakao
16,18 zł
szt.
Bio Kaszka 4 Zbóż
Bio Kaszka 4 Zbóż
17,13 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana - BLISKA DATA
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana - BLISKA DATA
16,18 zł 8,09 zł
szt.
Bio Baton Antek
Bio Baton Antek
6,66 zł
szt.
Bio Kulki Jaglano-Orkiszowe
Bio Kulki Jaglano-Orkiszowe
16,18 zł
szt.
Chmura tagów
Przepis na bananowo-dyniowy chlebek z jabłkowym pudrem 1
Przepis na bananowo-dyniowy chlebek z jabłkowym pudrem

Chlebek bananowo-dyniowy z jabłkowym pudrem

 

SKŁADNIKI:

  •  1 szklanka puree z pieczonej dyni
  •  3 banany
  •  2 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej lub owsianej
  •  1 opakowanie kaszki owsianej HELPA
  •  2 płaskie łyżeczki sody
  •  1 łyżka cynamonu
  •  2 jajka
  •  2/3 szklanki oleju z pestek winogron
  •  2 łyżki Pudru Jabłkowego BIO HELPA

PRZYGOTOWANIE:

  1. Banany i jajka krótko blendujemy (banany możemy również rozgnieść widelcem, a jajka roztrzepać). Do szerokiej miski wsypujemy wszystkie suche składniki, a następnie dodajemy banany z jakami, olej oraz puree z dyni. Wszystko dokładnie mieszamy łyżką lub mikserem na wolnych obrotach.
  2. Masę przekładamy do dużej keksówki wyłożonej papierem do pieczenia, który dodatkowo możemy natłuścić oliwą w spray’u. Chlebek pieczemy w temperaturze 180 stopni (grzanie góra-dół) przez około 60-70 minut

 

Chlebek bananowy z dynią

Chlebek bananowy z dodatkiem dyni

Komentarze do wpisu (1)

6 lutego 2021

Witam, od którego miesiąca mogę podać dziecku ten chlebek?

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium