Kategorie przepisów
Bestsellery
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku
15,23 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana
13,32 zł
szt.
Bio Baton Fela
Bio Baton Fela
6,66 zł
szt.
Bio Baton Antek
Bio Baton Antek
6,66 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
13,32 zł
szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż
Bio Manna Dawnych Zbóż
14,28 zł
szt.
Bio Baton Tosia
Bio Baton Tosia
6,99 zł 5,59 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana
13,32 zł
szt.
Bio Kaszka Orkiszowa z Ciecierzycą
Bio Kaszka Orkiszowa z Ciecierzycą
16,18 zł
szt.
Chmura tagów
Przepis na bananowo-dyniowy chlebek z jabłkowym pudrem 1
Przepis na bananowo-dyniowy chlebek z jabłkowym pudrem

Chlebek bananowo-dyniowy z jabłkowym pudrem

 

SKŁADNIKI:

  •  1 szklanka puree z pieczonej dyni
  •  3 banany
  •  2 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej lub owsianej
  •  1 opakowanie kaszki owsianej HELPA
  •  2 płaskie łyżeczki sody
  •  1 łyżka cynamonu
  •  2 jajka
  •  2/3 szklanki oleju z pestek winogron
  •  2 łyżki Pudru Jabłkowego BIO HELPA

PRZYGOTOWANIE:

  1. Banany i jajka krótko blendujemy (banany możemy również rozgnieść widelcem, a jajka roztrzepać). Do szerokiej miski wsypujemy wszystkie suche składniki, a następnie dodajemy banany z jakami, olej oraz puree z dyni. Wszystko dokładnie mieszamy łyżką lub mikserem na wolnych obrotach.
  2. Masę przekładamy do dużej keksówki wyłożonej papierem do pieczenia, który dodatkowo możemy natłuścić oliwą w spray’u. Chlebek pieczemy w temperaturze 180 stopni (grzanie góra-dół) przez około 60-70 minut

 

Chlebek bananowy z dynią

Chlebek bananowy z dodatkiem dyni

Komentarze do wpisu (1)

6 lutego 2021

Witam, od którego miesiąca mogę podać dziecku ten chlebek?

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium